De beste film van Christopher Nolan is 'The Dark Knight', en zijn zwakste is...

De beste film van Christopher Nolan is 'The Dark Knight', en zijn zwakste is...

Deze week verscheen zijn nieuwste film Oppenheimer.

Deze week verscheen Oppenheimer in de wereldwijde bioscoopzalen. Dit keer geen ingewikkeld verhaal over tijdreizen, maar wel een indrukwekkende blik op de bedenker van de atoombom. Hieronder de beste en zwakste film van regisseur Christopher Nolan.

Van Nolan verschenen alleen maar erg sterk ontvangen films voor en nadat hij in 2008 een van de meest geliefde superheldenfilms ooit opleverde met The Dark Knight. Die film wordt dan ook gezien als zijn beste film.

94 procent
Als we op Rotten Tomatoes kijken, dan zien we dat de tweede film in Nolans Dark Knight-trilogie op 94 procent staat, met een publieksscore van eveneens 94 procent. Ook op de IMDb staat The Dark Knight er het beste voor met een 9,0/10.

De grauwe Batman-film is na de minder goed ontvangen opvolger The Dark Knight Rises ook Nolans grootste financiële hit. Er werd zo'n $1,0 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

69 procent
De zwakste Tomatometer-score voor een film van de Britse regisseur is 69 procent en dat is nog altijd prima. Die score is voor Tenet, de enige echt grote film die in 2020 tijdens de coronacrisis in de bioscopen verscheen.


Op de IMDb noteert Insomnia net iets zwakker een 7,2/10 ten opzichte van de 7,3 voor Tenet. Het door Al Pacino geleide Insomnia noteert echter 92 procent op de Tomatometer.

Tenet
De film Tenet verkent het concept van tijdinversie, waarbij personen en objecten de tijd omgekeerd kunnen ervaren. De hoofdpersoon wordt gespeeld door John David Washington. Hij is een geheim agent die de wereld moet redden van een naderende apocalyps. De film bevat spectaculaire actiescènes, maar staat ook bekend om zijn ingewikkelde plot.


Nolans Oppenheimer wordt ook sterk ontvangen, maar zal The Dark Knight niet vervangen als zijn beste film. Op Rotten Tomatoes noteert de film op het moment van schrijven 93 procent en de IMDb laat een 8,9/10 zien. Ook niet verkeerd natuurlijk.

NieuwsFilm

meest populair