'Mission: Impossible' faalt hopeloos door belangrijke vraag uit 'Fallout' niet te beantwoorden

'Mission: Impossible' faalt hopeloos door belangrijke vraag uit 'Fallout' niet te beantwoorden

De zevende film mist de grote leider van de IMF.

Naast Barbie en Oppenheimer weet ook Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One de bioscoopzalen goed te vullen. De actiefilm met Tom Cruise volgt het zesde deel Mission: Impossible - Fallout uit 2018 op. Uiteraard zijn de films verbonden.

Die verbinding wordt veelal gemaakt door de personages in de films, het plot in de films staat behoorlijk los van elkaar. Het personage Ethan Hunt is uiteraard het belangrijkste gezicht.

Ontbrekend gezicht
In de filmreeks is er nogal wat te doen om de directeuren van de Impossible Missions Force (IMF) waar Hunt en zijn team opdrachten krijgen aangeboden. In iedere film zit er wel een ander gezicht aan het roer.

Even snel de directeuren/opdrachtgevers per deel: Henry Czerny's Eugene Kittridge (deel 1), Anthony Hopkins' Mission Commander Swanbeck (deel 2), Laurence Fishburne's Theodore Brassel (deel 3), Tom Wilkinsons IMF Secretary (deel 4) en Alec Baldwins Alan Hunley (deel 5 en 6).

Na Fallout
In Dead Reckoning Part One wordt niet duidelijk wie de leiding heeft over de IMF, meldt Cinemablend. Dit is Kittridge niet, aangezien hij het hoofd van de CIA is, ondanks dat hij de eerste opdracht aan Hunt geeft in de film. Dat de IMF-leider nog onbekend is, mag op zijn minst opvallend genoemd worden.


Een mogelijke kandidaat is Angela Bassetts Erika Sloane uit Fallout. Zij was in die film nog de baas van de CIA. Aangezien Kittridge dat nu is, zou Sloane nu het hoofd van de IMF kunnen zijn.

President
Cinemablend meent echter dat - op basis van een portret van Sloane in Dead Reckoning Part One - ze nu mogelijk de president van de Verenigde Staten is. Dus misschien krijgen we in Dead Reckoning Part Two een ander bekend of nieuw gezicht te zien.


Mogelijk is dat Hannah Waddingham, de actrice uit onder meer Ted Lasso, die in een nog onbekende rol is gecast. We zien het waarschijnlijk pas in de zomer van 2024, het moment waarop deel twee in de bioscoop moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair