Dat deze stevige vechtscène uit 'Kill Bill Vol. 2' is verwijderd is echt ongelooflijk zonde

Dat deze stevige vechtscène uit 'Kill Bill Vol. 2' is verwijderd is echt ongelooflijk zonde

Logisch dat het niet in de film zat, maar toch zonde.

Quentin Tarantino is wellicht een van de meest unieke regisseurs ooit. Twee van zijn populairste films zijn nog steeds wel de Kill Bill-films. Nu is het algemeen bekend dat niet alle gefilmde scènes in een film terecht komen, maar deze verwijderde scène van Kill Bill Vol. 2 is wel erg goed.

Het is vrij logisch dat de scène niet in de uiteindelijke film te zien was, maar het is zeker de moeite waard om alsnog te bekijken.

Vol. 2
In Kill Bill. Vol 2 vervolgt Beatrix Kiddo/The Bride (Uma Thurman) haar zoektocht naar wraak tegen haar voormalige baas en minnaar Bill/Snake Charmer (David Carradine), de teruggetrokken uitsmijter Budd en de verraderlijke, eenogige Elle.

Bill is een mysterieus figuur die we maar heel even in Vol. 1 te zien krijgen. In Vol. 2 zien we zowel de confrontatie tussen The Bride en Bill als flashbacks van de twee.. In de flashback zien we hoe Pai Mei, de voormalige martial arts-leermeester van Bill, de Five Point Palm Exploding Heart Technique
aan Beatrix leert. Dit is de techniek waarmee ze Bill weet te vermoorden.

Meer Bill
We hadden nog meer van Bill kunnen zien in Vol. 2. Er is namelijk een verwijderde scène die toont dat Bill het opneemt tegen een mysterieuze vechter gespeeld door gerespecteerde actie-acteur Michael Jai White (The Dark Knight).


De scène toont hoe vaardig Bill daadwerkelijk is en dat hij zonder moeite valsspeelt om een gevecht te winnen. Ook zien we hoe vol hij van zichzelf is, een eigenschap die hem uiteindelijk zijn leven kost. Hij dacht er tijdens zijn confrontatie met Beatrix niet bij na dat ze een vaardigheid zou beschikken die hij niet kende.

Vol. 3?
Het is logisch dat de scène niet in de uiteindelijke film te zien is, maar het blijft toch een beetje zonde dat we dit niet op het witte doek te zien kregen. Het idee van Kill Bill Vol. 3 gaat al een tijdje in de rondte. Er leek zelfs een kans te bestaan dat dit Tarantinos tiende en laatste film kon gaan worden.


Dit bleek echter niet het geval. Tarantinos laatste film, genaamd The Movie Critic, zal zich afspelen in de jaren 70. Hij laat Kill Bill dus voor wat het is, en dat blijft ook briljant. Je kunt Kill Bill Vol. 2 nu kijken via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair