'Barbie' is nog veel succesvoller dan in eerste instantie werd gedacht

'Barbie' is nog veel succesvoller dan in eerste instantie werd gedacht

Nu al een enorme box-office.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Margot Robbie. De actrice zei dat Barbie misschien wel een miljard dollar op zou gaan halen. Dit leek zeer overdreven, maar misschien heeft de hoofdrolspeelster wel gelijk.

Robbie onthulde recentelijk nog dat zij de grote studiobazen wist te overtuigen de film te maken, toen zij liet weten dat Barbie wel 1 miljard dollar zou ophalen. Dit leek optimistisch en Robbie zelf noemde het 'een leugentje voor eigen bestwil', maar misschien is het wel de waarheid.

Megasucces
Barbie kostte maar liefst 150 miljoen dollar om te maken, maar in enkele dagen tijd heeft de blockbuster dit al dubbel en dwars terugverdiend, aangezien de teller voorlopig op een ongelofelijke 344 miljoen dollar staat.

Dit is tientallen miljoenen meer dan verwacht. Sterker nog, regisseuse Greta Gerwig heeft nu al een record te pakken met de meest succesvolle opening van een film gemaakt door een vrouw. Samen met Oppenheimer is dit dan ook een van de succesvolste weekenden in de Amerikaanse bioscopen aller tijden.

Vervolg?
Het lijkt nu dan ook al bijna zeker dat er een vervolg aankomt, waar de nodige fans al goede ideeën voor hebben. Sterker nog, Oppenheimer-hoofdrolspeler Cillian Murphy ziet het wel zitten om in een Barbie-sequel te spelen.



NieuwsFilm

meest populair