Matt Damon vindt zichzelf de "domste acteur ooit" na afwijzen bijzonder grote filmrol

Matt Damon vindt zichzelf de "domste acteur ooit" na afwijzen bijzonder grote filmrol

Misschien wel de grootste fout ooit.

Matt Damon is voor velen een zeer bekende naam. Alleen dit jaar speelt hij al in topfilms als Air en Oppenheimer, maar hij had nog een andere beroemde film op zijn naam kunnen hebben. Hij wees namelijk de rol van Jake Sully in Avatar af.

De acteur beschouwt de afwzijzing van de hoofdrol in Avatar als de grootste fout van zijn carrière, vrij logisch nu hij weet hoe succesvol de twee Avatar-films zijn.

Grote fout
Damon vertelde het volgende over zijn historische blunder: "Jim Cameron bood me Avatar aan. En toen hij het mij aanbood, zei hij: 'Luister. Ik heb niemand nodig. Ik heb hier geen naam voor nodig, een acteur met naam. Als je dit niet aanneemt, ga ik een onbekende acteur zoeken en het aan hem geven, want de film heeft je niet echt nodig.'"

Damon had het toen te druk met zijn hoofdrol in de Bourne-films, maar de situatie wordt nog zuurder. Cameron bood Damon namelijk 10% van de opbrengsten aan. Hij is dus een salaris van zo'n 250 miljoen dollar misgelopen.

Domste acteur
Damon is zich natuurlijk zeer bewust van zijn blunder: "Ik wil het niet horen, ik wil het echt niet horen. Ik vind het leuk dat ik met trots mag zeggen dat ik de domste acteur aller tijden ben, ik ben net als de slechtste zakenman."


Gelukkig heeft de acteur verder weinig te klagen als het aankomt op zijn financiële situatie. Hij vond het vooral jammer dat hij niet met Cameron kon werken: "Toen ik nee moest zeggen, besefte ik dat ik waarschijnlijk de kans om ooit met hem samen te werken, voorbij liet gaan."

NieuwsFilm

meest populair