'Mission: Impossible 7' bevatte bijna een verjongde Julia Roberts

'Mission: Impossible 7' bevatte bijna een verjongde Julia Roberts

Uiteindelijk besloten de makers dat dat toch een stapje te ver was...

In Mission: Impossible III van J.J. Abrams werd een poging gedaan om Ethan Hunt (Tom Cruise) buiten zijn werk te laten zien. Dat kwam echter neer op één enkele scène waar je hem met vrienden en een nieuw liefje rond de barbecue zag.

In het recente Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One werd dit echter op een andere manier benaderd. We zien namelijk in een flashback hoe een bruinharige vrouw genaamd Marie wordt vermoord door schurk Gabriel. En omdat Ethan onterecht werd beschuldigd van deze moord, besloot hij zich aan te sluiten bij IMF om een straf te ontspringen.

Dat zou wat zijn geweest
Mariele Garriga speelt de rol van Marie in deze flashbacks, maar tijdens een podcast van Empire liet regisseur Christopher McQuarrie weten dat hij eigenlijk een héél andere actrice in gedachten had: Julia Roberts!

Aldus McQuarrie:

"Ik zei van: oké, als we deze scène doen, is dit Tom in 1989. Ofwel Tony Scotts Mission: Impossible. Die zou 'm waarschijnlijk in die tijd hebben gemaakt in plaats van Brian De Palma.

We keken daarom naar Scotts Days of Thunder en de stijl van die film, en vroegen ons af wie in zijn versie deze vrouwelijke rol zou hebben gespeeld. En wie was de grote ster van 1989?



Rond die tijd bracht Julia Roberts door met haar rol in Mystic Pizza. Maar in onze film hadden we dan Julia Roberts moeten overtuigen om op te komen dagen om haar vervolgens met CGI jonger te maken.

Maar als we dat hadden gedaan, zou iedereen het alleen maar daarover hebben gehad. En dan is het ook nog eens zo dat deze techniek peperduur is."

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair