Hoe gaat nu met die prachtige en bekende Bondgirl uit de James Bond-film 'GoldenEye'?

Hoe gaat nu met die prachtige en bekende Bondgirl uit de James Bond-film 'GoldenEye'?

De 'femme fatale' maakte een grootse indruk

De James Bond-filmreeks is een van de meest lucratieve franchises uit de filmgeschiedenis. Naast de verschillende acteurs die de Britse spion portretteerden, kwamen er in de 27 films ook heel wat Bond-girls voorbij. Zo had een Nederlandse actrice een belangrijke rol in de film Goldeneye.

De James Bond-franchise kan op zijn zachtst uitgedrukt iconisch genoemd worden. Of je nou van snelle auto's, Russische complotten of Sean Connery houdt, er is altijd wel iets voor iedereen. Naast de Bond-acteur, is de bijbehorende Bond-girl vaak net zo beroemd.

Goldeneye
In 1995 vertolkte Pierce Brosnan voor het eerst de rol van James Bond in de film Goldeneye. Een andere grote rol, ofwel die van de Georgische Xenia Onatopp, werd vertolkt door niemand minder dan Famke Janssen. De film maakte van de actrice een heuse wereldster.

Janssen's personage is berucht binnen de Bond-franchise, aangezien ze mannen op een verleidelijke wijze wist te vermoorden met haar dijbenen tijdens een vrijpartij. Hoe gaat het eigenlijk nu met de Nederlandse actrice die wereldwijd doorbrak?

Carrière
Na Goldeneye heeft Janssen alles behalve stil gezeten. Zo speelde ze de rol van Phoenix in de eerste X-Men-film en diens vervolg, X2. Ook had ze een vaste rol in de Taken-filmreeks, waarin ze de ex-vrouw van hoofdrolspeler Liam Neeson vertolkte.



Activisme
Naast verschillende rollen in zowel film als tv-series, maakt Famke Janssen zich ook hard voor dierenrechten en vrouwengelijkheid. Zo is volgens de actrice Hollywood seksistisch naar oudere vrouwen toe, aangezien die minder gecast worden.



NieuwsFilm

meest populair