Wanneer verschijnt het vervolg op 'Mortal Kombat' uit 2021?

Wanneer verschijnt het vervolg op 'Mortal Kombat' uit 2021?

Wat is de status van de film?

In 2021 verscheen er een nieuwe verfilming van het populaire vechtspel Mortal Kombat. De film kwam uit terwijl bioscopen grotendeels gesloten waren wegens de coronapandemie, maar het wist toch 84 miljoen dollar om te zetten en HBO Max bleek het ook een hit te zijn. Wanneer kunnen we nu Mortal Kombat 2 verwachten?

Iconische personages als Johnny Cage en Kitana ontbraken in de eerste film, omdat ze te grote persoonlijkheden waren en niet meer in de film pasten. In Mortal Kombat 2 is dat geen probleem meer, we krijgen namelijk talloze nieuwe personages te zien.

Trilogie
Co-schrijver Greg Russo zag de reboot van Mortal Kombat vanaf het begin al als een trilogie. Het eerste deel zou zich voor het brute Mortal Kombat-toernooi afspelen, de tweede film tijdens en de derde film erna.

De aanstaande film gaat dus het toernooi weergeven, hierin strijden de meest capabele strijders uit een van de verschillende 'realms' om hun thuiswereld te verdedigen of om een andere realm over te nemen.

Nieuwe personages
De cast breidt zich flink uit voor het vervolg. Zo zijn geliefde personages als Johnny Cage, Kitana, Shao Kahn, Jade, Baraka, Sindel, King Jerrod en Quan Chi allemaal van de partij. Een groot deel van de nieuwe personages zijn afkomstig uit Outworld, een van de zes Realms binnen het Mortal Kombat-universum. In de eerste film zagen we personages als Sub-Zero en Shang Tsung die afkomstig waren uit Outworld.


De strijders van Earthrealm en Outworld zullen het dus waarschijnlijk tegen elkaar op gaan nemen tijdens het toernooi in de film. Vechters als Liu Kang, Kung Lao, Cole Young en nieuwkomer Johnny Cage (Karl Urban) zullen Earthrealm vertegenwoordigen. Baraka en Shao Kahn zijn kandidaten om voor Outworld te vechten.

Wanneer te zien?
De opnames van Mortal Kombat 2 zijn op 22 juni van start gegaan. Afgelopen maand begon echter de acteursstaking in Hollywood. Hierdoor ligt de productie van de film helemaal stil, totdat de filmstudio's en de acteurs tot een overeenkomst kunnen komen.


De film zou oorspronkelijk ergens in 2024 verschijnen. Dat is nog steeds mogelijk, maar een precieze verschijningsdatum zullen we voorlopig niet te weten krijgen.

NieuwsFilm

meest populair