Vertrek van deze acteur had grote impact op 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

Vertrek van deze acteur had grote impact op 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

Nicholas Hoult zou oorspronkelijk de grote schurk spelen in de film.

Een van de grotere re-castingnieuwtjes van de laatste jaren was ongetwijfeld de gewijzigde schurkenrol in Christopher McQuarrie's Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

In januari 2020 tekende de 31-jarige Nicholas Hoult nog om de schurk te spelen in de film. De opnames zouden toen eigenlijk beginnen in februari/maart, maar deze werden door de coronapandemie volledig ontregeld.

Groot verschil
Een paar maanden later nam de 58-jarige Esai Morales de schurkenrol over, maar dit had wel grote gevolgen voor het verhaal van de film.

Tijdens de podcast Script Apart heeft McQuarrie nu laten weten dat ze de schurkenrol volledig moesten herschrijven na het recasten. En toen kwam ook pas de kunstmatige intelligentie The Entity om de hoek kijken.

Aldus McQuarrie:

"The Entity bestond niet als zodanig in het verhaal toen we het oorspronkelijk schreven. Hetzelfde geldt voor schurk Gabriel. Nick Hoult zou eigenlijk de schurk spelen, omdat Tom Cruise de auditie die Hoult deed voor Top Gun: Maverick geweldig vond... Hij vond Hoult echter niet geschikt voor die film, maar zag hem wel als een formidabele acteur.



En dat leidde tot het casten van Nick, hoewel we nog geen idee hadden hoe we hem gingen verbinden aan het verhaal. Dead Reckoning Part One zou een hele andere film zijn geweest als de pandemie er niet voor had gezorgd dat Nick moest vertrekken."

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair