Deze beroemde 'Transformers'-quote werd door een fan aan de film toegevoegd

Deze beroemde 'Transformers'-quote werd door een fan aan de film toegevoegd

Hoe een fan invloed had op het script van de film.

Ergens is het natuurlijk erg leuk om je invloed te kunnen uitoefenen. Zeker als dat betekent dat je inzending in je favoriete film kan terughoren. In aanloop naar de release van de eerste Transformers-film hield Paramount Pictures op de Transformers-website de online wedstrijd "Make Prime Speak".

In deze wedstrijd konden fans een zin van 120 tekens (of minder) indienen die ze graag Optimus Prime wilden horen zeggen in de aankomende film. Volgens de regels zou Peter Cullen de winnende zin opzeggen in zijn John Wayne-achtige baritonstem.

Winnende zin
Ondanks talloze inzendingen met uiteenlopende alternatieven, wist deze geliefde quote de wedstrijd te winnen: "Freedom is the right of all sentient beings." Hoewel dit het originele motto van Optimus Prime volgens zijn speelgoed-biografie was, had Peter Cullen het nooit eerder uitgesproken.

Andere ingezonden citaten varieerden van nostalgische quotes uit de originele cartoonserie tot compleet fan-verzonnen zinnen die passend leken voor Optimus Prime. Sommige haalden hun inspiratie uit andere media en kwamen met quotes als:
"Do a barrel roll!" en "I'll be back."

Laatste Transformers
Afgelopen juni kwam de laatste film in de reeks uit in de bioscopen: Transformers: Rise of the Beats. Hoewel de film wisselende recensies ontving, zou de film misschien toch het begin kunnen zijn van een Hasbro cinematic universe. Meer daarover lees je hier.



NieuwsFilm

meest populair