Hoe is het nu met die bizar enge seriemoordenaar 'Buffalo Bill' uit 'Silence of the Lambs'?

Hoe is het nu met die bizar enge seriemoordenaar 'Buffalo Bill' uit 'Silence of the Lambs'?

De acteur heeft er een mooie carrière aan over gehouden

Er zijn weinig thrillers die hele generaties het stuipen op het lijf hebben weten te jagen dan The Silence of the Lambs. Naast de angstaanjagende acteerprestatie van Anthony Hopkins als Hannibal Lecter, was ook Ted Levine als seriemoordenaar Jame 'Buffalo Bill' Gumb alles behalve een lieverdje. Hoe is het nu eigenlijk met hem?

In The Silence of The Lambs jaagt de kersverse FBI-agente Clarice Starling (gespeeld door Jodie Foster) op seriemoordenaar Buffalo Bill. Laatstgenoemde heeft het gemunt op jonge vrouwen, om hen te ontdoen van hun huid.

Carrière
The Silence of the Lambs maakte van acteur Ted Levine in een klap een wereldster. Achteraf vertelde de acteur dat de film zijn carrière in leven heeft gehouden. Levine, die daarvoor vooral theaterwerk had gedaan en enkele televisierollen had gespeeld, was hard op zoek naar serieuzere filmrollen.

Na de release van The Silence of the Lambs kreeg Levine meerdere schurkenrollen aangeboden. Toch wist hij zich met de tijd van dit imago te ontdoen, zo speelde hij naast Al Pacino in Heat en had hij een rol in de eerste Fast and Furious-film.

Bijrollen
Alhoewel Levine nooit echt hoofdrollen op zich heeft kunnen nemen, is hij altijd een solide bijrol-acteur geweest. De films waar de acteur aan heeft meegewerkt zijn zeker niet de minste. Zo speelde hij bijvoorbeeld de gevangenisbewaker in Martin Scorsese's thriller Shutter Island.


Ook had de acteur bijrollen in American Gangster van regisseur Ridley Scott en in Jurassic World: Fallen Kingdom. Een van de grotere rollen van Levine is die van Leland Stottlemeyer in de hitserie Monk.

Buffalo Bill
Bij het grote publiek zal Ted Levine echter altijd bekend staan als de seriemoordenaar die worstelt met zijn genderidentiteit. Buffalo Bill ontdeed de ontvoerde vrouwen van hun huid, om er zelf een 'vrouwenpak' van te naaien. Menig filmliefhebber zal zich onderstaande scène nog wel herinneren:


Je kan The Silence of the Lambs momenteel streamen op Amazon Prime

NieuwsFilm

meest populair