'Barbie' is niet te stoppen en maakt ook korte metten met Harry Potter

'Barbie' is niet te stoppen en maakt ook korte metten met Harry Potter

Weer een nieuw record te pakken.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs over het grote succes van Oppenheimer, maar voornamelijk Barbie is niet te stoppen. De film breekt het ene na het andere record en dat is nu weer het geval.

Enige tijd geleden zei Margot Robbie nog dat zij de studiobazen 'wijsmaakte' dat Barbie misschien wel eens 1 miljard dollar zou kunnen ophalen.

Succes
Achteraf gaf de hoofdrolspeelster toe dat haar bewering dat de film 1 miljard dollar zou kunnen ophalen alleen een leugentje was voor eigen bestwil, maar die bewering bleek toch waar te zijn.

Robbie wilde gewoon maar wat graag de film maken en moest de pitch goed verkopen. Toch trekt zij nu aan het langste einde, want Barbie heeft in een mum van tijd de magische grens van 1 miljard dollar gehaald.

Record
Sterker nog, Barbie had hier maar 17 dagen voor nodig en verbreekt daarmee het oude Warner Bros. record. Enkele dagen geleden stond dit nog op de naam van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, maar na 12 jaar moeten Harry en co. de gouden plak afstaan aan Barbie.



De blockbuster blijft ook dik verdienen, dus het wordt alleen nog maar meer. Regisseuse Greta Gerwig heeft ook een unieke mijlpaal te pakken: zij is de allereerste vrouw die een film maakt die meer dan 1 miljard dollar weet op te halen.

NieuwsFilm

meest populair