Eerste recensies 'The Last Voyage of the Demeter': gruwelijke horror of slappe hap?

Eerste recensies 'The Last Voyage of the Demeter': gruwelijke horror of slappe hap?

Checken of skippen?

Onlangs keken we al naar de beste en slechtste versies van Dracula ooit. Dit deden we wegens de release van The Last Voyage of the Demeter, de nieuwste film waarin we het iconische monster te zien krijgen. Nu weten we of deze film ook de moeite waard is.

De eerste recensies zijn inmiddels online verschenen en deze geven een vrij negatief beeld. Op het moment van schrijven heeft de film van Trollhunter-regisseur André Øvredal namelijk een score van 38 procent na 72 recensies.

Rotten
De meeste critici zijn nou bepaald enthousiast over de film. Zo vertelt Kristen Lopez van TheWrap: "Er is gewoon niets aan deze interpretatie van het personage waardoor hij opvalt als graaf ... Dracula versus gewoon een andere standaard vampier."

Julian Roman van Movieweb is nog negatiever: "The Last Voyage of the Demeter had de basiselementen om angstaanjagend te zijn. Wat we krijgen is pijnlijk langzaam ploeteren door vermoeide genretropen. De personages hebben geen greintje zelfbehoud of rationaliteit."

Ook positief
De recensies zijn niet alleen maar negatief. Robert Kojder van Flickering Myth zegt bijvoorbeeld het volgende: "Deze door Alien-geïnspireerde kijk op Dracula maakt misschien niet volledig gebruik van het uitgangspunt en de intrigerende karakterdynamiek, maar wordt verhoogd door angst en een sterk ensemble dat voldoende emotie injecteert om een ondermaats script te compenseren."


Matt Donato van IGN is ook goed te spreken over de film: "The Last Voyage of the Demeter zou horrorfans moeten bekoren die zijn opgegroeid met Boris Karloff en Bela Lugosi, en biedt een R-rated hap vampirische brutaliteit voor genrefans met een sterkere bloeddorst."

Nu te zien
The Last Voyage of the Demeter is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Lees hier onze recensie geschreven door Terence Shea.

NieuwsFilm

meest populair