Eerste reacties 'Blue Beetle': dikke aanrader of nieuw DC-debacle?

Eerste reacties 'Blue Beetle': dikke aanrader of nieuw DC-debacle?

Is het debuut van Jaime Reyes een succes?

DC heeft tot nu toe een zeer teleurstellend jaar achter de rug. Zowel Shazam! Fury of the Gods als The Flash waren gigantische financiële flops en werden ook matig ontvangen door fans en critici. De eerste reacties op de nieuwe DC-film Blue Beetle zijn nu op het internet verschenen. Is dit de film die de negatieve trend gaat doorbreken voor DC?

Zoals gewoonlijk moet je dergelijke "eerste online reacties" met een korreltje zout nemen. Vaak lichten deze reacties de goede dingen van de film uit. In de latere volledige recensies worden pas echt oordelen geveld.

Leuk en grappig
Veruit het grootste gedeelte van de eerste reacties hebben goede dingen te zeggen over Blue Beetle. Steven Weintraub van Collider vertelt het volgende:

"Blij te kunnen melden dat Angel Manuel Soto's Blue Beetle zo veel beter was dan ik had verwacht. Hij heeft zijn eigen smaak toegevoegd aan het superheldengenre door de film te laten focussen op een hechte familie en Latino-cultuur. Het is leuk, buitengewoon grappig, en hij kwam weg met een paar grappen die me van de wijs brachten."

Beste sinds de Nolan-films
Ook Umberto Gonzales van TheWrap sprak lovend over de film: "Blue Beetle is hier en Latino's hebben EINDELIJK een eigen superheld weerspiegeld op het grote scherm. De film is zo ongelooflijk goed, zo uniek en presteert op alle fronten en geeft het superheldengenre de broodnodige sazón! De door Tangerine Dream geïnspireerde synthwave-score van de film rockt ook!"

Hieronder bekijk je nog een aantal andere reacties, maar over het algemeen wordt de film zeer positief ontvangen. POC Culture vindt het zelfs de beste DC-film sinds de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan:







Bijna te zien
Blue Beetle komt op 17 augustus uit in de Nederlandse bioscopen. We zullen dan zien of het debuut van de eerste held in het vernieuwde DCU ook echt zo goed is als de eerste reacties zeggen.

NieuwsFilm

meest populair