Bloedeloze start voor 'The Last Voyage of the Demeter'?

Bloedeloze start voor 'The Last Voyage of the Demeter'?

Wordt de nieuwste Dracula-film een flop?

Deze week verscheen de nieuwe Dracula-film The Last Voyage of the Demeter in de bioscoop. De film wordt niet heel denderend ontvangen door critici, maar nu lijkt het erop dat het ook financieel geen succes gaat worden.

Eerder dit jaar flopte Renfield met Nicolas Cage als graaf Dracula ook al behoorlijk. Het lijkt erop dat het iconische monster geen mensen de bioscoop meer in verleidt.

Box office
De grote box office-toppers van deze week kun je waarschijnlijk wel raden; volgens de voorspelling van The Hollywood Reporter blijft Barbie op nummer 1 staan met zo'n 31 miljoen dollar in de Verenigde Staten. De tweede plek blijft voor Oppenheimer, die nu wereldwijd 600 miljoen dollar heeft omgezet.

The Last Voyage of the Demeter was in de Verenigde Staten de enige grote nieuwkomer van de week, toch komt de film maar op de vijfde plek terecht. Het lijk erop dat de film slechts 6.5 miljoen dollar binnen gaat harken in de VS.

Flop
Deze voorspelling is een zeer slecht teken voor The Last Voyage of the Demeter. De film heeft namelijk een productiebudget van zo'n 45 miljoen dollar. Over het algemeen moet een film ongeveer dubbel het productiebudget omzetten om winstgevend te zien in verband met marketing en opbrengsten voor de bioscoopketens.


Een opening van 6.5 miljoen dollar is dus extreem mager. Het kan zijn dat de film wereldwijd een wat grotere hit is, maar het lijkt geen succesverhaal te worden. Je ziet The Last Voyage of the Demeter nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair