De racefilm 'Ferrari' doorbreekt Hollywoodstaking: acteurs steunen de film

De racefilm 'Ferrari' doorbreekt Hollywoodstaking: acteurs steunen de film

Michael Manns nieuwe film krijgt een vrijstelling

Als je het filmnieuws een beetje volgt, weet je ongetwijfeld dat er momenteel enorme stakingen gaande zijn binnen Hollywood. Een gevolg van deze stakingen is dat acteurs geen promotie mogen doen voor aanstaande films waarin ze te zien zijn. Michael Manns Ferrari wordt een uitzondering op deze regel.

De biopic met Adam Driver in de hoofdrol gaat op 31 augustus voor het eerst in première bij het filmfestival in Venetië. De sterren van de film mogen hier gewoon bij aanwezig zijn en de film promoten.

Vrijstellingen
Onafhankelijke filmstudios hebben het recht om vrijstellingen aan te vragen voor hun films. Hiermee kunnen ze tijdens de stakingen alsnog films produceren of acteurs promotie laten doen. Geliefde studio A24 is hier een voorbeeld van.

Ferrari wordt uitgebracht door NEON, wat ook een onafhankelijke studio is. De studio heeft een vrijstelling voor Ferrari aangevraagd en nu verkregen.

Ferrari
De film vertelt het levensverhaal van de Italiaanse sportwagenondernemer Enzo Ferrari (Driver). Penélope Cruz speelt Laura Ferrari, de vrouw van Enzo. Dit wordt Michael Manns eerste film in maar liefst acht jaar.


De cast van de film bestaat naast Driver en Cruz uit toptalent als Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Jack O'Connell en Sarah Gadon. Ferrari heeft nog geen Nederlandse verschijningsdatum. Zodra hier meer over bekend is, laten we het weten.

NieuwsFilm

meest populair