Kritiek op 'Doctor Strange 2' door regisseur 'The Marvels': "hadden ze nooit moeten doen"

Kritiek op 'Doctor Strange 2' door regisseur 'The Marvels': "hadden ze nooit moeten doen"

De film maakte een grote verandering.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is een van de meest financieel succesvolle Marvel-films sinds Avengers: Endgame en is een belangrijk hoofdstuk in de huidige 'Multiverse Saga' van het MCU. De regisseur van The Marvels vindt de film maar frustrerend.

In een nieuw interview met TotalFilm onthulde Nia DaCosta dat ze enorm fan is van Marvel-stripboeken en het oneens was met een bepaalde keuze in Multiverse of Madness.

Incursions
Stephen Strange reist in Multiverse of Madness af naar Earth 838, waar hij de supergroep The Illuminati ontmoet. Reed Richards/Mister Fantastic (John Krasinski) is onderdeel van dit team en legt uit wat incursions precies inhouden.

Een incursion (de verwoesting van een wereld in het multiversum) vindt plaats wanneer iemand door het multiversum reist en te veel dingen aanpast in andere werelden. In de stripboeken vindt een incursion plaats wanneer de Fantastic Four-schurk Molecule Man (die op elke aarde exact hetzelfde is) doodgaat. Hij dient dus als een soort levende bom.

Frustrerend
DaCosta vindt deze verandering frustrerend, maar er zal waarschijnlijk een goede verklaring voor zijn. Het MCU heeft al meerdere keren dingen uit de stripboeken veranderd, waardoor de verhalen van Civil War of Secret Invasion niet eens lijken op de gelijknamige verhalen uit de stripboeken.


The Marvels is vanaf 8 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair