Hoe 'Star Wars' de plank volledig missloeg met Natalie Portman

Hoe 'Star Wars' de plank volledig missloeg met Natalie Portman

Romantische scene tussen Natalie Portman en Hayden Christensen: niet echt.

De Star Wars-prequels werden grotendeels onwijs slecht ontvangen toen ze uitkwamen. Tegenwoordig wordt er een stuk positiever gesproken over de films, deels omdat de generatie die opgroeide met de prequels inmiddels volwassen is. Maar één onderdeel van de films zal zelfs de grootste fan van de prequels niet verdedigen; de chemie tussen Hayden Christensen en Natalie Portman.

In Episode II: Attack of the Clones speelt Hayden Christensen de oudere versie van Anakin Skywalker. Hij en Portmans Padmé Amidala worden verliefd, maar dat is niet echt te merken.

Romantisch?
De relatie tussen Anakin en Padmé is misschien wel een van de belangrijkste elementen van de prequels. Anakin bekeert zich uiteindelijk tot de dark side in Revenge of the Sith wegens de manipulatie Palpatine en de loze belofte dat ze met de krachten van de dark side in staat waren om Padmés leven te redden.

Dit cruciale onderdeel van het verhaal van de prequels is een van de dingen die simpelweg niet briljant goed is uitgevoerd. Dit ligt niet geheel aan de acteurs. We weten allemaal dat Portman een topactrice is en Christensen recent nog een goede performance als Darth Vader neerzette in Obi-Wan Kenobi op Disney+.

Dialogen
De grootste reden dat de chemie tussen de twee niet uit de verf kwam, was het script. De door George Lucas geschreven dialogen worden nog steeds herhaald, maar om de verkeerde redenen. De dialogen van de prequels kregen namelijk een nieuw leven op sociale media, waar ze vooral werden verwerkt als memes.


Bovenstaande scène bevat het meest beruchte stuk tekst van de prequels: "I don't like sand. It's coarse and rough and irritating and it gets everywhere. Not like here. Here everything is soft and smooth."

Ahsoka
Zoals eerder benoemd keerde Hayden Christensen onlangs terug in de rol als Anakin Skywalker/Darth Vader in Obi-Wan Kenobi. Op 23 augustus verschijnt Ahsoka, de nieuwste Star Wars-serie over de populaire leerling van Anakin.



Christensen zal ook in deze serie te zien zijn als Anakin Skywalker. In bovenstaande promo is hij al te horen.

NieuwsFilm

meest populair