Wil je een film die je compleet in de war krijgt? Kijk dan 'mother!'

Wil je een film die je compleet in de war krijgt? Kijk dan 'mother!'

Ken jij deze topfilm al?

Een film hoeft niet altijd ontspannend te zijn. Soms genieten we juist van een beetje actie, of griezelen we lekker weg. Vandaag neemt FilmTotaal een van de beste 'mindf**k'-films onder de loep, die je tot het einde je op het puntje van je stoel zal laten zitten: mother!.

Sommige films kunnen je verbijsterd achter laten met een gevoel als: 'Waar heb ik nou naar zitten kijken?'. mother!, van regisseur Darren Aronofsky valt precies in dat straatje. De Amerikaanse regisseur staat bekend om zijn surrealistische films, maar mother! spant volgens velen de kroon.

mother!
In mother! spelen Academy Award-winnaars Jennifer Lawrence en Javier Bardem een stel die, aanvankelijk, een vreedzaam leven lijden op een landhuis midden in de natuur. Het huis lijkt zich echter steeds meer te vullen met ongenodigde gasten.

De film volgt het perspectief van Jennifer Lawrence's personage, die zich continu verbaast en irriteert over de groeiende aanwezigheid van vreemdelingen in haar huis. Om de film nog frustrerender te maken, is zij hierin de enige. Javier Bardem lijkt alles maar goed te vinden.

Psychologische Thriller
Binnen een paar minuten weet de kijker al dat er iets niet klopt aan de gehele opzet van de film. Kijken we naar de werkelijkheid of is het allemaal een groot waanbeeld van Jennifer Lawrence? Regisseur Darren Aronofsky heeft hier namelijk ervaring mee, zoals zijn film Black Swan.



Naast Lawrence en Bardem, zitten er meerdere topacteurs in mother!. Zo hebben Ed Harris, Scarface-actrice Michelle Pfeiffer en Domhnall Gleeson ook prominente rollen.

Recensies
Gezien het mindf**k niveau van mother! zijn de critici over het algemeen verdeeld over de film. Op rottentomatoes.com scoort de film 68% op basis van 379 recensies. "Wanneer je het gezien hebt kan je het haten, maar niet ontkennen dat het briljant is", aldus een recensent.



Andere filmcritici denken juist dat Aronofsky is doorgeslagen in zijn ideeën. "Dit is wat je krijgt wanneer iemand een briljant idee denkt te hebben en niemand controleert het", aldus een andere recensent. Of je fan bent of niet, een hele kijkervaring is het zeker. Je kan mother! nu huren op Pathé Thuis

NieuwsFilm

meest populair