Dit is misschien wel de slechtste thriller die Netflix ooit heeft gemaakt

Dit is misschien wel de slechtste thriller die Netflix ooit heeft gemaakt

Iemand zin in een foute film?

Het is alweer een aantal jaar geleden dat streamingdienst Netflix de wereld op zijn kop zette. Naast het continu aanleveren van verschillende films en tv-series staat het bedrijf ook bekend om zijn Netflix Originals. Toch pakken de eigen producties niet altijd goed uit.

Het is haast ondenkbaar dat Netflix, een bedrijf dat aanvankelijk begon als een DVD-verhuurbedrijf, 25 jaar na zijn oprichting verantwoordelijk zou zijn voor meerdere Oscarwinnende films. Denk bijvoorbeeld aan films als The Irishman en Marriage Story.

Slechtste Netflix Original
Alhoewel Netflix met zijn eigen producties vaak raak weet te schieten, gaat het soms ook wel eens faliekant mis. De streaming-gigant heeft namelijk één film uitgebracht die een indrukwekkende 0% weet te scoren op rottentomatoes.com.

De desbetreffende film, getiteld Drive (2019), is een Indiase Netflix original. Alhoewel de film dezelfde naam heeft als de bejubelde film met Ryan Gosling, lijkt de Bollywoodfilm alles behalve gespaard te worden door filmcritici.

Drive
Drive vertelt het verhaal van een beruchte dief die samen met een straatracer een overval gaat plegen. Samen nemen ze het op tegen de politie, die zelf ook alles behalve onschuldig blijken te zijn. Alhoewel de opzet niet verkeerd klinkt, is de uitvoering klaarblijkelijk niet helemaal gelukt.



Filmcritici maken massaal gehakt van Drive. Een van de recensies luidt "geen scène of verhaallijn in Drive heeft een bestaansreden". Ook regisseur Tarun Mansukhani komt er niet goed vanaf: "deze film bewijst dat de regisseur geen films mag maken", volgens een recensie.

Productie
De kwaliteiten van de filmregisseur werden al tijdens de opnames in twijfel getrokken. Een van de filmproducenten was niet blij met het eindresultaat en liet Drive in zijn geheel opnieuw opnemen. Ook na de heropnames wilde de producent de film niet uitbrengen.


Gezien de film door de filmstudio als slecht werd bestempeld voordat er überhaupt een release was, werden de rechten verkocht aan Netflix en kreeg de film geen officiële bioscooprelease. Dit maakt dat Drive misschien wel de slechtste film is die je op het streamingplatform kan kijken.

NieuwsFilm

meest populair