'Blue Beetle' kostte maar een schijntje in vergelijking met 'The Flash' en andere DC-films

'Blue Beetle' kostte maar een schijntje in vergelijking met 'The Flash' en andere DC-films

Kan dit eindelijk een financieel succes worden voor DC?

Afgelopen week verscheen de nieuwe DC-film Blue Beetle in de bioscoop. Tot nu toe is het de best ontvangen film onder critici en fans. De kans dat Blue Beetle ook financieel een succes kan worden, is een stuk groter dan de onlangs geflopte DC-films The Flash en Shazam! 2.

De film heeft op Rotten Tomatoes momenteel een score van 79% onder critici. De publieksscore staat op een hoge 92%.

Budget
Tot nu toe was het exacte budget van Blue Beetle nog onbekend, maar Deadline meldt nu dat de film een productiebudget van 104 miljoen dollar heeft. Dit is natuurlijk een groot bedrag, maar het is minder dan de helft van het budget van The Flash.

The Flash had een productiebudget van zo'n 220 miljoen dollar. De film heeft slechts 268 miljoen dollar opgebracht, waardoor het een van de grootste flops in de geschiedenis van Warner Bros. is. Blue Beetle heeft een grotere kans op slagen.

Nu te zien
Blue Beetle heeft tot nu toe wereldwijd 43 miljoen dollar omgezet. De komende weken gaan bepalen of de film een succes kan worden genoemd.


Blue Beetle is nu te zien in de bioscoop. Filmtotaal-recensent Aram Isaac had weinig goeds te zeggen over de film. Lees hier de recensie.

NieuwsFilm

meest populair