Dit absurd lage bedrag kreeg 'Twilight'-regisseur Catherine Hardwicke betaald voor haar regiedebuut uit 2003

Dit absurd lage bedrag kreeg 'Twilight'-regisseur Catherine Hardwicke betaald voor haar regiedebuut uit 2003

Hardwicke kreeg echt onderbetaald voor haar regiedebuut 'Thirteen'.

Voor het grote succes van Twilight in 2008, regisseerde Catherine Hardwicke de film Thirteen, waar ze uiteindelijk maar drie dollar voor betaald kreeg.

Thirteen volgt Tracy, een dertienjarige in LA die zich bezighoudt met middelenmisbruik, seks en misdaad wanneer ze bevriend raakt met een onrustige klasgenoot, Evie.

3 Dollar
Hardwicke liet aan The Wrap weten dat ze slechts 3 dollar kreeg voor haar regiedebuut. "Ik bedoel, elke studio zei: 'Nee, we gaan het niet redden. Hoe kunnen we een film maken die een R-rating gaat krijgen met een onbekend 13-jarig meisje in de hoofdrol?' Iedereen zei nee".

"We hebben het bijna zonder geld gemaakt. Ik kreeg er maar drie dollar voor betaald. Maar toen we het eindelijk haalden, zeiden mensen: 'Oh, het is krachtig. Het is ontroerend. Het is in zekere zin relevant voor wat mensen doormaken."

Toch veel succes
Ondanks de moeilijke start heeft Thirteen toch nog wat succes gezien. De film ging in premiere op het Sundance Film Festival in 2003 en leverde Holly Hunter zelfs een Oscarnominatie op voor beste vrouwelijke bijrol.



Twilight
Na Thirteen scoorde Hardwicke een groot succes met de eerste Twilightfilm, die uiteindelijk meer dan $407 miljoen opbracht aan de kassa. De hele Twilight saga bracht wereldwijd meer dan $3.4 miljard op.



NieuwsFilm

meest populair