'Mission: Impossible'-regisseur over het enorme succes van 'Barbenheimer'

'Mission: Impossible'-regisseur over het enorme succes van 'Barbenheimer'

Het succes van 'Barbie' en 'Oppenheimer' had een negatieve impact op de nieuwe Mission: Impossible.

'Barbenheimer' is het succesverhaal van deze box office-zomer. Maar het succes van Barbie en Oppenheimer betekende een nederlaag voor enkele andere films, waaronder Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One. Hoe ziet de regisseur van M:I 7 het succes van 'Barbenheimer'?

Deze zomer zagen we een reeks aan box-office-teleurstellingen. Dure films die nauwelijks geld op wisten te brengen zoals The Flash en Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Geen winst
Mission: Impossible 7 behoort niet tot die categorie. De film was geen hit maar ook geen ramp. De film wist een nette $560 miljoen op te brengen. Maar met een budget van ruim $290 miljoen was de opbrengst niet genoeg om winst te maken.

De Tom Cruise-film kwam een week voor Barbie en Oppenheimer in de bioscoop. En hoewel de critici en fans lyrisch waren, en er flink geld binnenkwam in het openingsweekend, had niemand meer aandacht voor de actiefilm na de release van 'Barbenheimer'.

Geen wrok
M:I 7-regisseur Christopher McQuarrie koestert geen wrok. In een interview met Empire Spoilers Special Podcast laat hij weten vooral blij te zijn dat 2 originele films het zo goed doen.

"Ik zou niet blijer kunnen zijn", vertelt McQuarrie over het succes van Barbie. "Ik meende wat ik heb gepost op Twitter: 'Go pink or go home'. Ik ben zo blij voor Margot Robbie en Greta Gerwig."



"Christopher Nolan heeft gewonnen"
Ook over Oppenheimer is de regisseur positief: "Wat Christopher Nolan heeft gedaan is fantastisch. Een 3 uur durende film voor volwassenen met naakt scènes die je met een verschrikkelijk gevoel achterlaat. En toch is de film een succes. Chris Nolan heeft gewonnen, gefeliciteerd."

McQuarrie concludeert: "Barbenheimer is een overwinning voor originele films, een triomf voor films die geen vervolg zijn. Zoals films altijd horen te zijn. Tom Cruise en ik keken elkaar aan en zeiden: 'Het gaat alleen maar om de kwaliteit'".



NieuwsFilm

meest populair