Het blijft doodzonde dat Quentin Tarantino deze crossover met Antonio Banderas niet gemaakt heeft

Het blijft doodzonde dat Quentin Tarantino deze crossover met Antonio Banderas niet gemaakt heeft

Jamie Foxx en Antonio Banderas zouden de rollen van Django en Zorro weer vertolken in een crossover.

De versie van Zorro die mensen voornamelijk kennen, is zonder twijfel de vertolking van Antonio Banderas in The Mask of Zorro en The Legend of Zorro. Quentin Tarantino vroeg enkele jaren geleden aan Banderas of hij terug zou willen keren in een Django/Zorro-film. De acteur ging akkoord, maar de film is er nooit van gekomen.

In 2014 schreef Tarantino samen met Matt Wagner een reeks stripboeken die zijn personage Django Freeman uit Django Unchained en Zorro voor het eerst samenbracht. Tarantino wilde er meer mee en besloot een verfilming te maken in samenwerking met Sony Pictures.

Verhaal
In 2019 onthulde Tarantino de eerste details van het verhaal van de film. De film zou zich vele jaren na de gebeurtenissen van Django Unchained afspelen, waarbij Django (Jamie Foxx) nu in het westen opereert. Django is nog steeds werkzaam als premiejager, wat hem een aantal vijanden heeft opgeleverd en een arrestatiebevel tegen hem heeft uitgevaardigd, maar hij kan nog steeds zijn vrouw, Broomhilda (Kerry Washington), helpen onderhouden terwijl ze zich vestigen.

Django's missies en reizen zouden hem leiden naar niemand minder dan Don Diego de la Vega, beter bekend als Zorro. Uiteindelijk zouden de twee hun krachten bundelen om de lokale inheemse bevolking van de slavernij te bevrijden.

Niet van gekomen
Tarantino had samen met Jarod Carmichael (On the Count of Three) een script geschreven voor de film. Vorig jaar onthulde Carmichael in een interview met GQ het slechte nieuws dat de film er definitief niet meer van ging komen.


Hij vertelde dat het script fantastisch was, maar dat hij realiseerde dat het onmogelijk was dat een studio ooit akkoord zou gaan om de film te maken. Volgens Carmichael hadden hij en Tarantino een "500 miljoen dollar script" geschreven.

Banderas
De realisatie van de film leek nog niet zo lang geleden zeer plausibel. Tarantino benaderde Antonio Banderas in 2020 nog met het aanbod om terug te keren naar de rol van Zorro in de Django/Zorro-film. De acteur ging daar absoluut mee akkoord. Ook Jamie Foxx wilde terugkeren als Django.



In 2022 uitte Banderas zich over het niet gemaakte project: "Quentin heeft gewoon het vermogen om dit soort films te maken en ze echte kwaliteit te geven. Het zou geweldig zijn vanwege hem, vanwege Jamie (Foxx), omdat ik weer Zorro zou spelen nu hij wat ouder is. Het zou fantastisch, grappig en gek zijn."

NieuwsFilm

meest populair