Dat deze brute monsterscène uit 'King Kong' is verwijderd blijft echt doodzonde

Dat deze brute monsterscène uit 'King Kong' is verwijderd blijft echt doodzonde

Peter Jackson had zoals gewoonlijk een hoop scènes die hij moest verwijderen, waaronder deze scène met meer monsters.

Als je tegenwoordig aan King Kong denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de meest recente versie die onlangs nog op de vuist ging met Godzilla in Godzilla vs Kong. Deze versie van King Kong wordt wel gezien als de definitieve moderne versie, maar Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson bracht het iconische personage in 2005 al naar de moderne tijd met zijn film King Kong.

Een aantal scènes moesten uit de al ruim drie uur durende film geknipt worden, maar gelukkig kregen we er een aantal te zien in de verlengde versie.

Duurste film ooit
Na het monstersucces van zijn Lord of the Rings-trilogie, kreeg Peter Jackson de kans om de eerste King Kong-film van de eenentwintigste eeuw te maken. Hij kreeg hier een budget van maar liefst 207 miljoen dollar voor. Tegenwoordig klinkt dat niet meer zo gek, maar destijds was zo'n budget ongehoord en was het zelfs de duurste film ooit gemaakt.

Gelukkig was het de investering waard, de film was namelijk een daverend succes. De film bracht ruim 550 miljoen dollar op. Daarbovenop kwam nog eens tientallen miljoenen dankzij de recordbrekende DVD-verkoop.

Verwijderde scène
We zijn van Peter Jackson gewend dat hij langdurige, epische films maakt. Dit was uiteraard ook het geval met King Kong. De film had namelijk een speelduur van drie uur en zeven minuten in de bioscoop. Later werd ook de verlengde versie van de film uitgebracht, deze duurde maar liefst drie uur en twintig minuten.


De scène hierboven is een van de verwijderde scènes die gelukkig wel te zien was in de verlengde versie van de film. In de scène wordt de bemanning van Carl Denham (Jack Black) geconfronteerd met een ander prehistorisch roofdier op Skull Island: de Piranhadon.

Godzilla x Kong
Volgend jaar keert Kong weer terug naar het witte doek in Godzilla x Kong: The New Empire, het vervolg op Godzilla vs Kong. Het is momenteel de bedoeling dat de film in april van 2024 in de bioscoop verschijnt, maar hier zou nog verandering in kunnen komen wegens de stakingen in Hollywood.



Je bekijkt de voorgaande delen in het 'Monsterverse' met Godzilla en King Kong nu op HBO Max. Peter Jacksons King Kong is te zien op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair