Dé onverwachte hit van Venetië: 'Boyhood'-regisseur terug met nieuw meesterwerk

Dé onverwachte hit van Venetië: 'Boyhood'-regisseur terug met nieuw meesterwerk

Het publiek was gigantisch enthousiast tijdens de eerste screening van Richard Linklaters 'Hit Man'.

Door de spectaculaire premières van films als The Killer, Maestro en Poor Things op het Filmfestival van Venetië zou je bijna vergeten dat er ook nog zoveel andere films buiten de hoofdcompetitie spelen.

Zo ook de actiekomedie Hit Man, de nieuwe film van Richard Linklater, die iedereen die aanwezig was bij de première omver blies door zowel de fantastische humor alsook de sterke diepgang.

Relatief onbekende topacteur
De hoofdrol van Linklaters nieuwe werk is voor Glen Powell die tot dusver in zijn carrière het vaak heeft moeten doen met bijrollen; dit zou zo zomaar eens zijn doorbraakrol kunnen worden.

Hit Man is door Linklater en Powell geadapteerd van een magazine-artikel van Skip Hollandsworth en vertelt het verhaal van een undercoveragent uit Houston die zich voordoet als een betrouwbare huurmoordenaar om degenen die hem proberen in te huren te arresteren, totdat hij een vrouw in nood probeert te redden.

Ander (mega-)project
Naast deze dramedy werkt Linklater ook alweer een poosje aan een ander nieuw project à la zijn magnum opus Boyhood wat hij filmde over een periode van twaalf jaar. Hij werkt namelijk ook aan een verfilming van de musical Merrily We Roll Along, waar twintig jaar draaien voor is uitgetrokken. In januari wist FilmTotaal al te melden dat onder andere Paul Mescal een rol heeft weten te bemachtigen in dit gigantische filmproject (klik hier voor het artikel).


Wanneer Hit Man in Nederland zal uitkomen is op dit moment nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair