Deze ijzersterke scifi-film heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Looper'

Deze ijzersterke scifi-film heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Looper'

Voordat Rian Johnson 'The Last Jedi' maakte, bracht hij een van de beste scifi-films van de 2010's uit.

In de laatste jaren zijn er veel pareltjes uitgekomen als het gaat om originele scifi-films. Denk bijvoorbeeld aan Arrival, Ex Machina en Upgrade. Veel van dit soort scifi-films, die niet puur gericht zijn op actie en aliens, krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen, zo ook Looper van Rian Johnson.

Voordat regisseur Rian Johnson zich weidde aan de grootste scifi-reeks aller tijden met Star Wars: The Last Jedi, maakte hij een uniek en kleinschalige scifi-film met een focus op tijdreizen.

Looper
De film speelt zich af in 2074. Wanneer de maffia van iemand af wil, wordt het diegene naar het verleden gestuurd, waar een ingehuurde moordenaar diegene opwacht - iemand als Joe (Joseph Gordon-Levitt) - die op een dag ontdekt dat de maffia 'de cirkel wil sluiten' wanneer hij tijdens zijn 'werk' oog in oog komt te staan met zijn toekomstige zelf (Bruce Willis).

De toekomstige versie van Joe weet te ontsnappen, wat leidt tot een spannende achtervolging en een zoektocht naar een manier om het meesterbrein achter de maffia te slim af te zijn.

Ontvangst
Tegenwoordig is het niet gek als je Looper voorbij ziet komen in top 10 lijstjes van beste scifi-films van de 2010s. De film werd namelijk ontzettend goed ontvangen en was een groot financieel succes.


De film bevat uiteraard actie en bevat veel tijdreizen, maar dat is niet waar de film echt over gaat. Het vertelt een gegrond en emotioneel verhaal dat niet wordt verstikt door de typische scifi-elementen waarmee sommige films de mist in gaan.

The Creator
Deze maand verschijnt er een nieuwe, originele scifi-film in de bioscoop, namelijk The Creator van regisseur Gareth Edwards. Edwards regisseerde grappig genoeg de Star Wars-film die voor The Last Jedi uitkwam; de sterk ontvangen Rogue One



The Creator zie je vanaf 28 september in de bioscoop. Om een beetje in de scifi-stemming te komen, kun je vooraf Looper kijken op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair