Hoe is het mogelijk dat dit personage in 'Inglourious Basterds' niet werd herkend?

Hoe is het mogelijk dat dit personage in 'Inglourious Basterds' niet werd herkend?

Het valt nou niet precies de beste keuze van Tarantino te noemen

Dat filmregisseur Quentin Tarantino een van de meest geliefde filmmakers is van de afgelopen 30 jaar, lijkt een gegeven. De films van de Amerikaanse regisseur zijn vaak doordacht en zitten goed in elkaar. Toch zijn niet al zijn films waterdicht, zo lijkt de filmregisseur een slordige fout te hebben gemaakt in Inglorious Basterds.

Inglorious Basterds is een film uit 2009 waarin Tarantino een eigen draai geeft aan de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. De film vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse joden die naar Europa trekken om eigenhandig Nazi's te vermoorden.

Hugo Stiglitz
De guerrilla-achtige groep Amerikanen worden geleid door Aldo Raine, gespeeld door Brad Pitt. De zogenoemde 'Basterds' rekruteren ook enkele Europeanen, waaronder een Duitse soldaat genaamd Hugo Stiglitz, gespeeld door Til Schweiger.

In Inglorious Basterds is Hugo Stiglitz berucht, gezien hij als Duitse soldaat maar liefst 13 Gestapo-officieren een kopje kleiner wist te maken. Hij wordt door Brad Pitt's entourage bevrijd uit een Duitse gevangenis om zich aan te kunnen sluiten bij hun Europese missie.

Slordig
Aangezien Hugo Stiglitz door het hele Duitse rijk wordt gezocht en zijn foto overal verspreid is, zou je verwachten dat hij onder de radar van de Duitsers probeert te blijven. Toch lijkt Tarantino hier anders over te denken en wordt Hugo Stiglitz tijdens een undercover-operatie neergezet in een bar vol Nazi's.



Veel fans vragen zich af waarom deze keuze gemaakt werd. Hugo Stiglitz is volgens de film een van de meest gezochte mannen binnen het Nazi-regime, dus waarom hem gebruiken in een undercover-operatie? Men zou verwachten dat hij overal wordt herkend.

Succes
Hoewel de keuze om Stiglitz in de desbetreffende scène te gebruiken twijfelachtig is, heeft het geen impact gehad op de algemene receptie van Inglorious Basterds. Op rottentomatoes.com is de film namelijk de best ontvangen film van Tarantino, op Pulp Fiction en Reservoir Dogs na.



Ook financieel gezien bleek Inglorious Basterds een succes, de film wist een indrukwekkende 327 miljoen dollar op te halen bij de Box Office, met een budget van 70 miljoen dollar. Het hele Hugo Stiglitz-verhaal lijkt Tarantino dus te zijn vergeven. Je kan Inglorious Basterds momenteel streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair