Je raadt nooit welke acteur bijna de rol van Batman op zich nam

Je gelooft het nooit: niemand minder dan Sylvester Stallone was bijna de Batman!


Door de jaren heen zijn er flink wat acteurs geweest die de rol van Bruce Wayne/Batman op zich hebben genomen. Van Adam West naar Kevin Conroy en van Christian Bale naar Robert Pattinson. Over enkele jaren zal weer een nieuwe acteur te zien zijn in de rol in The Brave and the Bold. Je raadt nooit welke beroemde acteur twintig jaar geleden bijna de rol op zich nam.

Sandy Collora, een filmmaker, ontwerper, concept artist en beeldhouwer, was in 2003 bezig met een fanfilm genaamd Batman: Dead End. Sylvester Stallone wilde graag met Collora praten over een potentiële toekomstige samenwerking. Na een meeting ging Stallone akkoord om Batman te spelen in Dead End.

Mark Hamill
Nu de gigantische naam van Stallone onderdeel werd van het project, was Collora vastbesloten om nog een beroemd iemand te casten in de film. Dit lukte hem; hij kreeg het namelijk voor elkaar om Mark Hamill akkoord te laten gaan om de Joker te spelen.

Hamill staat het meest bekend als Luke Skywalker van de Star Wars-reeks, maar hij is voor veel mensen ook de definitieve Joker wegens zijn werk als stem van het personage in series, films en videospellen. Hij zou dus voor het eerst het iconische personage in live-action spelen.

Door de mand
Nu de fanfilm deze enorme namen had gestrikt, zorgde Collora ervoor voor dat alle betrokken partijen begrepen dat dit strikt buiten medeweten van de IP-eigenaar, Warner Bros., werd gemaakt en dat ze er niets over moesten zeggen om de kans te verkleinen dat de studio de productie van de film stil zou leggen.


Alles werd netjes geheim gehouden, maar enkele maanden voordat de opnames van start zouden gaan, kreeg Collora slecht nieuws. Hij was samen met zijn team onderweg naar Stallones huis om te kijken of het Batman-kostuum hem paste, maar Stallone belde van tevoren dat zijn management hem had geïnstrueerd om niet in de film te spelen.

Dead End
Na het vertrek van Stallone, besloot ook Hamill af te haken. Collora was weer terug bij af, maar hij zette door. Op 19 juli 2003 ging zijn fanfilm in première op San Diego Comic Con. De film is hieronder te bekijken.Batman: Dead End werd goed ontvangen en wordt gezien als een van de belangrijkste fanfilms ooit, maar het zou toch flink wat bekender hebben kunnen zijn als Stallone nooit had afgehaakt.

NieuwsFilm

meest populair