De hoogst betaalde acteur voor slechts één scène: wie ontving $7,7 miljoen?

De hoogst betaalde acteur voor slechts één scène: wie ontving $7,7 miljoen?

De acteur kreeg maar liefst $7,7 miljoen betaald voor 1 scène.

Sommige acteurs en actrices verdienen bakken met geld met hun filmrollen. Loonstrookjes van tientallen miljoenen dollars zijn niet ongewoon. Maar deze acteur verdiende wel heel veel geld terwijl hij er bijna niets voor hoefde te doen.

Enkele acteurs en personages zijn zo iconisch dat studio's bereid zijn om miljoenen te betalen voor een cameo. Zo kreeg Mark Hamill ruim $1 miljoen voor de 30 seconden die hij in Star Wars: The Force Awakens te zien was. En Robert Downey Jr. kreeg $15 miljoen voor een handvol scènes in Spider-Man: Homecoming.

Bekijk de afbeelding
$7,7 miljoen
Maar het record voor het hoogste salaris voor het minste werk gaat naar Ving Rhames in Mission: Impossible - Ghost Protocol uit 2011.

Hoewel de acteur slechts in 1 scène te zien is aan het eind van de film, en maar 2 dagen op de set aanwezig was, kreeg hij een salaris van maar liefst $7,7 miljoen betaald.



Luther Stickell
Rhames was de vaste sidekick van Tom Cruise's Ethan Hunt in de eerste drie Mission: Impossible-films. Maar in deel 4 was er geen rol voor Luther Stickell in het team.

Toch was de studio bereid om een flinke smak geld neer te leggen om Rhames toch in de film te krijgen. Al was het niet meer dan een korte cameo aan het eind van de film.

Rhames is de enige acteur, naast Tom Cruise, die in elke Mission: Impossible-film te zien is. In deel 4 en 5 had hij slechts een klein rolletje. Maar in Fallout en Dead Reckoning is hij weer onderdeel van het team.

NieuwsFilm

meest populair