Deze romantische komedie lanceerde 15 jaar geleden de markante acteur Seth Rogen

Deze romantische komedie lanceerde 15 jaar geleden de markante acteur Seth Rogen

Hij is een komedie-icoon en een topproducent, maar waar begon het allemaal voor Seth Rogen?

Seth Rogen is dankzij zijn rollen in briljante komedies als Superbad, Pineapple Express en nog veel meer één van de meest herkenbare komedie-acteurs ooit geworden. In de loop der tijd heeft hij ook veel rollen in blockbusters, biopics en drama's gekregen waarmee hij liet zien dat hij veelzijdiger is dan je zou denken, maar waar begon het allemaal voor de acteur?

Rogen was aan het begin van zijn carrière al te zien in films als Donnie Darko en Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, maar met zijn bijrol in The 40-Year-Old Virgin trok hij echt veel bekijks. Dit leidde dan ook naar zijn doorbraak als hoofdrolspeler in de film Knocked Up.

Apatow
Rogen heeft zelf vaak beaamd dat hij veel heeft te danken aan zijn vriend Judd Apatow. Hij maakte namelijk zijn acteerdebuut in Apatows serie Freaks & Geeks en sindsdien heeft Apatow hem veel carrièrekansen gegeven.

Na Rogens rol in The 40-Year-Old Virgin besloot Apatow hem een hoofdrol te geven in zijn volgende film Knocked Up.

Knocked Up
De romantische komedie volgt het verhaal van Alison (Katherine Heigl), die zwanger raakt na een one night stand met haar tegenpool Ben (Rogen). Na aanvankelijk te hebben besloten om het kindje op te voeden met of zonder de betrokkenheid van Ben, probeert het botsende stel later een relatie aan te gaan in het belang van hun ongeboren kind.


De film was een regelrechte hit. Het bracht zo'n 219 miljoen dollar op en had een budget van slechts 30 miljoen dollar, iets wat tegenwoordig amper meer voorkomt binnen het genre.

Dumb Money
Binnenkort speelt Rogen een prominente rol in de film Dumb Money. De film vertelt het buitengewone waargebeurde verhaal van een enigszins geleerde groep privé-investeerders en internet-trolls die via een subreddit een van de grootste hedgefondsen op Wall Street ten onder lieten gaan. Dit zorgde voor een revolutie die de gevestigde orde dreigde te ontwrichten.



Rogen speelt de rol van Gabe Plotkin, een manager van een hedgefonds die miljarden verliest wegens de acties van de redditors/investeerders. De film is vanaf 28 september te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair