Extreme Joker van 'Suicide Squad' werd bewaakt, vertelt regisseur: "Mr. J. ging erg ver"

Jared Leto ging zo diep in zijn rol als Joker in 'Suicide Squad' dat de regisseur, David Ayer, zich zorgen maakte en een handlanger regelde.


Er is veel te doen rond het maken van de film Suicide Squad. En dat heeft ook deels met Jared Leto te maken. De ster staat bekend als method actor en duikt diep in zijn rollen.

David Ayer, de regisseur van die superheldenfilm, vroeg zich tijdens de opnamen af of Jared niet te ver in zijn rol opging. Jared speelde namelijk Joker, en dat karakter heeft complexe eigenschappen. Jared kwam daardoor mentaal en in het echt op verschrikkelijke plekken terecht.

Toch veilig voelen
Dat was zowel voor Jared als David eng. Zo vertelde David: "Ik noemde hem 'Mr. J.' en was erg respectvol, want acteurs hebben de moeilijkste banen op de set. Zij moeten zich veilig voelen."

Voor de zwerftochten regelde David zelfs een handlanger voor Jared, gespeeld door Jim Parrack. Jim moest Jared in de gaten houden - altijd. David zei: "Om die relatie tot stand te brengen, vertelde ik beiden: 'Jim jij gaat nu voor Mr. J. werken en hij zal van alles aan je vragen'."

Te donkere film
David vervolgt: "Arme Jim holde vervolgens rond in Toronto, op een soort speurtocht, achter Jared aan. Ze gingen lang wandelen, weg van de filmset en de studio. Maar ik maakte me wel zorgen, want Jared zat een soort van te mediteren in die rol. Hij kwam zijn personage niet uit."

David vertelde ook dat veel filmmateriaal niet gebruikt is, omdat de studio het te donker vond. Jared Leto en Margot Robbie gingen namelijk erg op in hun extreme karakters. Hierdoor werden sommige scènes afgekeurd - waarin overigens uitstekend geacteerd werd.

Meer in interview
Meer staat hier in dit artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video van Team Coco staat een stukje over de film bij Conan.NieuwsFilm

meest populair