De beste film van Sebastian Stan is 'Avengers: Endgame', en zijn slechtste is...

De beste film van Sebastian Stan is 'Avengers: Endgame', en zijn slechtste is...

De Marvel-acteur heeft in veel topfilms gespeeld, maar deze horrorfilm werd dramatisch ontvangen.

Topacteur Sebastian Stan kennen we voornamelijk van zijn rol als Bucky Barnes/The Winter Soldier in het Marvel Cinematic Universe, maar hij heeft natuurlijk ook in een hoop andere films gespeeld. Meestal zijn dit topfilms als I, Tonya of The Martian, maar Stan heeft ook in wat dompers gespeeld.

Een jaar nadat hij zijn MCU-debuut maakte in Captain America: The First Avenger, speelde Stan een van de hoofdrollen in de horrorfilm The Apparation. Deze film werd helaas dramatisch ontvangen.

The Apparation
De film volgt het het jonge koppel Kelly (Ashley Greene) en Ben (Stan). Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden bij hen thuis komen ze erachter dat ze geterroriseerd worden door een aanwezigheid die per ongeluk om het leven kwam bij een parapsychologie-experiment op de universiteit.

De mysterieuze aanwezigheid maakt ze het leven moeilijk en volgt ze overal waar ze naar toegaan. Ze besluiten de hulp in te schakelen van een expert, maar zelfs met zijn hulp is het misschien al te laat voor het koppel.

Ontvangst
Op Rotten Tomatoes heeft de film een dramatische score van 3% onder critici. De publieksscore staat op 24%, wat wel iets beter is, maar nog steeds vrij laag. Men vond de film niet bepaald eng of emotioneel pakkend, waardoor het weinig te bieden had.


Ook financieel was de film een flinke flop. De film wist wereldwijd zo'n 11 miljoen dollar om te zetten, wat met een productiebudget van 17 miljoen dollar veel te weinig is.

Dumb Money
Stans volgende film Dumb Money wordt gelukkig wel sterk ontvangen. De film vertelt het bizarre waargebeurde verhaal van een enigszins geleerde groep privé-investeerders en internet-trolls die via een subreddit een van de grootste hedgefondsen op Wall Street ten onder lieten gaan. Dit zorgde voor een revolutie die de gevestigde orde dreigde te ontwrichten.



Stan vertolkt de rol van Vlad Tenev, een Bulgaars-Amerikaanse ondernemer die medeoprichter en CEO is van Robinhood, een bedrijf dat zich focust op financiële technologiediensten. Dumb Money zie je vanaf 28 september in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair