Is 'The Marvels' de goedkoopste Marvel-film ooit?

DaCosta was dertig toen ze door Marvel werd ingehuurd voor de film. Daarmee is ze jongste regisseur ooit die een superh


Is The Marvels de goedkoopste Marvel-film ooit? In een uitgebreid profiel over regisseur Nia DaCosta, eerder verantwoordelijk voor de geweldige horrorfilm Candyman, in Vanity Fair wordt dat beweerd.

The Marvels is het officiële vervolg op Captain Marvel (2019) met Brie Larson. In deze film zijn ook de heldinnen Ms. Marvel (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris) van de partij.

Bijzonder
DaCosta was dertig toen ze door Marvel werd ingehuurd voor de film. Daarmee is ze jongste regisseur ooit die een superheldenblockbuster voor de studio heeft mogen maken. Ook is ze de eerste zwarte vrouw die verantwoordelijk is voor een Marvel-film.

"Wanneer ik een meeting binnen stap, ben ik niet bang om te vertellen wat ik voor ogen zie", vertelt DaCosta in het interview. "Ik probeer een studio niet naar de mond te praten en vertrouw volledig op mijn eigen creatieve visie".

Budget
In een eerdere versie van het artikel stond een opvallend 'feitje': dat The Marvels een productiebudget van 130 miljoen dollar zou hebben. Inmiddels heeft Vanity Fair dit specifieke bedrag weggehaald en meldt het blad alleen dat dit een record is voor een zwarte, vrouwelijke regisseur.Dat bedrag lijkt sowieso niet realistisch, want daarmee zou The Marvels de goedkoopste Marvel-film ooit zijn. De studio geeft zijn regisseurs tegenwoordig doorgaans budgetten mee van rond de 200 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair