Tijdens de opnames van 'The Dark Knight' ging er iets compleet mis

De film is niet enkel opgedragen aan Heath Ledger, ook aan stuntman Conway Wickliffe.


Toen The Dark Knight in 2008 uitkwam, werd de hele filmwereld op zijn kop gezet. Christopher Nolan overtrof niet alleen zijn vorige Batman-film, maar veranderde de gehele perceptie van wat een superheldenfilm kon zijn. Tijdens de opnames gebeurde er alleen iets tragisch wat veel mensen misschien niet weten.

Iedereen weet wel dat The Dark Knight is opgedragen aan Heath Ledger, de acteur die de rol van de Joker vertolkte en in 2008 overleed aan een accidentele overdosis medicijnen. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat de film ook is opgedragen aan Conway Wickliffe.

Wickliffe
Conway Wickliffe was een special effects-expert en stuntman die werkte aan films als Casino Royale, de Lara Croft-films en V for Vendetta. In 2005 werkte hij ook voor het eerst samen met Christopher Nolan voor Batman Begins.

Wickliffe werd ook teruggevraagd voor het vervolg The Dark Knight, maar dit liep helaas af in een tragedie.

Ongeluk
Op 24 september 2007 was Wickliffe bezig met de repetitie van de scène waarin de Batmobile wordt verwoest nadat de Joker het voertuig met zijn raketwerper raakt. Wickliffe zat in de passagiersstoel van en stuntauto en leunde uit het raam om de stunt te oefenen.


De bestuurder van de auto verprutste echter een bocht van 90 graden en kwam met een snelheid van 32 kilometer per uur in botsing met een boom. De bestuurder was ongedeerd, maar Wickliffe raakte fataal gewond. Op 41-jarige leeftijd werd hij per direct dood verklaard op de set.

Christopher Corbould
Na Wickliffes dood werd Christopher Corbould, de special effects-coördinator, werd gearresteerd op verdenking van doodslag, maar de politie besloot geen verdere actie te ondernemen en het incident werd vervolgens opgepakt door de Health and Safety Executive (HSE).


Corbould vertelde dat de stunt al drie keer eerder geoefend was en dat telkens soepel verliep. De vierde keer had Wickliffe naar verluidt geen gordel om, en bracht daarmee zichzelf meer in gevaar.

NieuwsFilm

meest populair