Kate Winslet onthult schokkende reden waarom haar huwelijk niet stand hield

Kate Winslet koos voor kleine rollen om haar eerste echtgenoot, Jim Threapleton, niet van streek te maken.


Kate Winslet is erg gesteld op haar privacy. Ze is er trots op dat de opdringerige Britse paparazzi niets heeft meegekregen van een hoop gedoe in haar leven.

In sommige interviews onthulde ze wel pijnlijke en schokkende details. Zo vertelde zij dat haar eerste echtgenoot, Jim Threapleton, moeite had met haar bekendheid. Dat had invloed op haar besluiten, want ze koos liever voor kleine rollen in donkere films.

Mocht niet beroemd zijn
Kate vertelde: "Ik zocht naar bijrollen, want Jim wilde niet dat ik beroemd werd. Hij las scenario's waar ik dol op was en brandde mijn passie ervoor af door te zeggen dat ze niet goed genoeg voor me waren. Dat huwelijk was de enige keer dat ik niet in controle was over mijn intuïtie."

Kate leerde de regisseur kennen op de set van Hideous Kinky, in 1998. In 2001 werd de echtscheiding alweer ingediend. Kate zei: "Mijn relatie met hem was een zooitje. Ik werd anders en raakte geïsoleerd van familie en vrienden."

Overweldigend en moeilijk
Ze snapte wel waarom ze ontvankelijk was voor Jim destijds. De film Titanic bracht haar overweldigende bekendheid, nadat het uitkwam in 1997. Rond die tijd overleed ook haar eerste echte liefde, Stephen Tredre, aan kanker.

Kate worstelde dus van binnen en had het erg moeilijk. Kate zei over haar overleden vriend: "Met Stephen voelde ik me veilig en omarmd. Hij was de meest belangrijke persoon in mijn leven, naast mijn familie."

Rollen gebaseerd op intuïtie
Kate trouwde nog een tweede en een derde keer. Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video van The New York Times vertelt zij meer over haar rollen die gebaseerd zijn op haar intuïtie.NieuwsFilm

meest populair