Deze James Bond-ster miste je volledig in 'Star Wars: The Force Awakens'

Deze James Bond-ster miste je volledig in 'Star Wars: The Force Awakens'

Een van de vele stormtroopers werd vertolkt door een enorme ster.

Veel grote namen hebben een rol gehad in de Star Wars vervolgtrilogie van Disney. Denk bijvoorbeeld aan Benicio Del Toro en Laura Dern in The Last Jedi. Wat je misschien niet weet, is dat er best veel grote acteurs in de trilogie verstopt zitten. Dit was meteen al zo in The Force Awakens.

Niemand minder dan James Bond-acteur Daniel Craig had een kleine rol in Star Wars: The Force Awakens. Je kon hem niet zien, maar zeker wel horen.

Apart verhaal
Het verhaal achter Daniel Craigs rol als stormtrooper FN-1824 in The Force Awakens is nogal markant. De acteur, die zelf altijd al een groot fan was van de Star Wars-reeks, vroeg namelijk gewoon aan assistent regisseur Ben Dixon of hij in de film mocht spelen.

Craig en Dixon kenden elkaar al even, omdat ze samen hadden gewerkt aan de James Bond-films van Craig. Het was puur toeval dat Craig aanwezig was in Pinewood Studios terwijl ze daar precies bezig waren met de productie van The Force Awakens.

Scène
Dixon zei meteen ja en regelde een kleine rol voor Craig. Het proces ging vrij snel volgens Craig: "De volgende dag draag ik een verdomd pak. Deze dingen passen niet. Het enige dat ik me herinner is dat ik dit pak de hele dag moest dragen en dat ik aan het eind van de dag mijn handen niet meer kon voelen."


Craig speelt een stormtrooper in de bovenstaande scène. We zien hoe Rey (Daisy Ridley) haar Jedi-kunsten op hem uitvoert door hem te hersenspoelen, iets was we voor het eerst zagen in A New Hope.

Terugkeer?
In onderstaand fragment krijgt Craig de vraag of hij openstaat voor een terugkeer naar het Star Wars-universum, maar dan in een wat prominentere rol natuurlijk. Hij liet het publiek beslissen, dat natuurlijk laaiend enthousiast werd.


Na de release van The Rise of Skywalker in 2019 lijkt Star Wars verhuisd te zijn naar Disney+. In de afgelopen jaren zijn series als The Mandalorian, Andor en Obi-Wan Kenobi op de streamingdienst verschenen. Momenteel zijn er drie Star Wars-films in de maak, maar wanneer we de geliefde franchise precies op het witte doek mogen verwachten, blijft voorlopig een mysterie.

NieuwsFilm

meest populair