Hoe 'Pirates of the Caribbean' een van zijn beste personages heeft verpest

In deel twee was Davy Jones geweldig en hij ging dood in de derde Pirates of the Caribbean.


Acteur Bill Nighy is een van de beste Britse acteurs van zijn generatie en regelmatig is hij te zien in Hollywood-films. Een van zijn grootste rollen speelde hij in de Pirates of the Caribbean-filmreeks.

Zijn personage Davy Jones kwam tot leven via motion capture, dus je zult Nighy niet altijd direct herkennen. Jones is en blijft een van de betere personages uit de succesvolle filmreeks waarin Johnny Depp uiteraard de hoofdrol heeft.

Beste personages
Voor velen is Captain Jack Sparrow (Depp) het beste personage uit de reeks en ook Captain Hector Barbossa (Geoffrey Rush) en Will Turner (Orlando Bloom) behoren tot de favorieten. Jones is dat uiteraard ook door de geweldige stem van Nighy en pakkende visuele effecten.

Davy Jones is gebaseerd op het gelijknamige personage uit een oude zeemanslegende. Hij is een zeefantoom, een humanoïde wezen met een monsterlijk uiterlijk. Zo heeft hij tentakels als baard en zijn linkerhand is een schaar van een krab. Duidelijk een van de engste piraten in de films.

Dood
Jones was te zien in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en de opvolger Pirates of the Caribbean: At World's End. In At World's End werd Jones gedood als Sparrow een mes in zijn hart steekt.


Na At World's End verschijnen de films On Stranger Tides en Dead Men Tell No Tales en in die delen zien we niks van Jones. In de bonusscène naar de aftiteling keert hij echter terug als hij in de kamer van Will and Elizabeth opduikt.

Verpest
De dood van Jones in At World's End is dus voor niets geweest. Het grootste probleem is dat er hoogstwaarschijnlijk geen vervolg meer komt op Dead Men Tell No Tales en dat we nu ook niet weten hoe het verhaal van het personage van Nighy afloopt. Disney had Jones dus beter dood kunnen laten.


Wil je de films nog een keer zien? Je vindt de vijf films op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair