De succesvolste film van Sylvester Stallone is 'Guardians of the Galaxy Vol. 2', en zijn grootste flop heet...

De succesvolste film van Sylvester Stallone is 'Guardians of the Galaxy Vol. 2', en zijn grootste flop heet...

Stallone zie je binnenkort in 'Expend4bles', dit zijn zijn succesvolste en minst succesvolle films.

Sylvester Stallone werd dankzij zijn hoofdrollen in de Rocky- en Rambo-films een van de grootste actiesterren aller tijden. Daarom is het enigszins verrassend dat zijn meest succesvolle film Guardians of the Galaxy Vol. 2 is. Het verhaal achter zijn grootste flop is nog fascinerender.

Met een wereldwijde omzet van maar liefst 863 miljoen dollar, is Guardians of the Galaxy Vol. 2 ruimschoots de succesvolste film in Stallones carrière. Zijn op een na grootste film is namelijk The Expendables 2. Deze film had een totale omzet van 314 miljoen dollar, een flink verschil met Guardians 2.

Eye See You
Ondanks het enorme succes van Stallone, zijn er toch best wat gevallen geweest dat een filmstudio een risico nam met een film van de acteur die niet echt loonde. Het ergste voorbeeld hiervan is de film Eye See You.

Deze film flopte dramatisch toen het in 2002 in de bioscopen verscheen. Het wist namelijk slechts 6.6 miljoen dollar om te zetten. Met een productiebudget van 55 miljoen heeft de film tientallen miljoenen dollars verloren voor Universal Studios.

Flink salaris
Eye See You draait om een detective die wordt achtervolgd door een seriemoordenaar. Hij wordt gevraagd zich te melden bij een kliniek waar wetshandhavers worden behandeld die hun baan niet aankunnen.


De productie van de film was in 1999 al klaar, maar na negatieve reacties op test-screening besloot Universal Studios de film deels te veranderen. Uiteindelijk kwam de film pas in november 2002 uit en flopte het keihard. Voor Stallone maakte dit niet veel uit. Hij had namelijk zijn salaris van 20 miljoen dollar al binnen.

Expend4bles
Binnenkort is Stallone weer te zien op het witte doek in Expend4bles. Hij speelt dan alweer voor de vierde keer de rol van Barney Ross. In dit nieuwe deel maken Megan Fox en 50 Cent hun debuut.


Vanaf 28 september zijn er al enkele voorpremières van Expend4bles. De film verschijnt officieel op 5 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair