De succesvolste film van Benedict Cumberbatch is 'Avengers: Endgame', en zijn grootste flop heet...

De succesvolste film van Benedict Cumberbatch is 'Avengers: Endgame', en zijn grootste flop heet...

De topacteur heeft in de grootste blockbusters gespeeld, maar ook Cumberbatch heeft een flinke flop op zijn naam.

Topacteur Benedict Cumberbatch brak in 2010 door bij het internationale publiek met zijn briljante vertolking van Sherlock Holmes in de BBC-serie Sherlock. Sindsdien heeft hij enorm veel succes gehad met meerdere grote blockbusters en rollen in arthouse-films.

Cumberbatch is een zeer gerespecteerd acteur die iedereen wel van iets kent. Helaas had hij in 2013 ook de hoofdrol in een flinke flop.

Succesvol
Cumberbatch betrad in 2013 twee grote filmreeksen: The Hobbit en Star Trek. Hij speelde de draak Smaug in The Hobbit: The Desolation of Smaug en de kwaadaardige Khan in Star Trek: Into Darkness. Daarna was hij te zien in de topfilms 12 Years A Slave en The Imitation Game.

In 2016 debuteerde hij natuurlijk als Doctor Strange in het Marvel Cinematic Universe. Inmiddels heeft hij dit personage al zeven keer gespeeld, waaronder in zijn meest succesvolle film Avengers: Endgame.

The Fifth Estate
Naast zijn vele succesvolle films uit 2013, speelde hij ook de hoofdrol in de biopic The Fifth Estate. Hij speelde de rol van Julian Assange in deze dramatische thriller gebaseerd op echte gebeurtenissen die de zoektocht onthult naar het bedrog en de corruptie van de macht die van WikiLeaks de meest besproken organisatie van de 21e eeuw maakte.


De film was helaas een enorme financiële flop. Het wist slechts negen miljoen dollar om te zetten aan de wereldwijde bioscoopkassa's, wat veel te weinig is wegens het productiebudget van ruim 25 miljoen dollar.

Henry Sugar
Cumberbatch is nu te zien in de nieuwe korte film The Wonderful Story of Henry Sugar (Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meijer) van legendarisch regisseur Wes Anderson, die eerder dit jaar nog veel bekijks trok met zijn film Asteroid City.


Het is niet voor het eerst dat Anderson een verhaal van Roald Dahl verfilmt. In 2009 bracht hij namelijk een verfilming van Dahls Fantastic Mr. Fox uit in de vorm van een onvergetelijke stop motion-animatiefilm. Je bekijkt zowel The Wonderful Henry Sugar als Fantastic Mr. Fox nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair