James Gunn onthult 3 acteurs die hun personages blijven spelen in het nieuwe DC Universe

James Gunn onthult 3 acteurs die hun personages blijven spelen in het nieuwe DC Universe

De herstart van DC betekent niet dat elke rol opnieuw wordt gecast.

Regisseur en DC Studios-CEO James Gunn (Guardians of the Galaxy-films, The Suicide Squad) maakt vrij regelmatig gebruik van sociale media om antwoord te geven op vragen van fans omtrent de herstart van DC. Dit deed hij recent weer en maakte de situatie rondom DC iets duidelijker.

Het DCU van James Gunn en Peter Safran lijkt toch wel een complete reboot te worden, maar er worden simpelweg een aantal acteurs behouden om nieuwe versies van hun rollen te vertolken.

Wie blijven er?
James Gunn legde via een bericht op Threads uit dat sommige acteurs dezelfde rol zullen vertolken die ze in voorgaande DC-projecten hebben gespeeld en sommigen niet.

Hij bevestigde ook meteen de drie acteurs die sowieso hun DC-rollen blijven spelen in het vernieuwde DCU: John Cena als Peacemaker, Viola Davis als Amanda Waller en Xolo Maridueña als Blue Beetle. Over acteurs als Gal Gadot of Jason Momoa zei hij verder niks. Hun toekomst blijft nog vrij onduidelijk.

Nieuw canon
Gunn vertelde ook dat alle DC-projecten die voor de aanstaande serie Creature Commandos verschenen, niet onderdeel zijn van de nieuwe DCU-canon/tijdlijn. Het zou wel kunnen dat verhaallijnen overeenkomen met die van de oude DC-projecten, maar het DCU begint pas echt wanneer Creature Commandos in première gaat komend jaar.


De eerste film in het DCU is Superman: Legacy, die door Gunn zelf wordt geregisseerd. We zullen hier al kennis maken met een aantal nieuwe gezichten naast natuurlijk Superman en Lois Lane: Mister Terrific, Hawkgirl, Metamorpho en Green Lantern. Deze film verschijnt in 2025 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair