De beste film in de 'Saw'-reeks is de eerste film, en de slechtste is...

De beste film in de 'Saw'-reeks is de eerste film, en de slechtste is...

'Saw X' lijkt een hoogtepunt te worden voor de franchise, maar wat vonden critici van voorgaande films?

Het is alweer bijna twintig jaar geleden sinds regisseur James Wan de wereld kennis liet maken met Saw en daarmee een gigantische horrorfranchise aftrapte. Nu Saw X bijna te zien is, blikken we terug op de hoogte- en dieptepunten van de reeks.

Na negen films zijn er veel uiteenlopende meningen over de reeks. In dit artikel blikken we terug op wat critici over de films te zeggen hadden.

Eerste film
De eerste Saw-film is veruit de best ontvangen film in de gehele reeks. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 50% onder critici. Hiermee is de film nog steeds niet 'fresh', maar de publieksscore is 84%. Dit benadrukt hoe geliefd de originele film is.

De eerste Saw-film is op FilmTotaal ook de best beoordeelde film in de franchise. Je leest de volledige recensie hier.

The Final Chapter
Saw 3D/Saw: The Final Chapter, de zevende film in de reeks, is over het algemeen veruit het slechtst beoordeelde film in de franchise. De film staat op een dramatische 9% op Rotten Tomatoes. Een onderdeel van deze film waar fans altijd wel nog positief op terugkijken, is onderstaande scène in een garage waarin Linkin Park-zanger Chester Bennington te zien is.


Op FilmTotaal is Saw: The Final Chapter met een score van slechts één ster ook de slechtst beoordeelde film van de hele reeks. De gehele recensie lees je hier.

Saw X
Saw X is dan wel de tiende film in de reeks, maar het speelt zich af tussen de eerste en tweede films. Jigsaw (Tobin Bell) reist af naar Mexico in de hoop dat een experimentele procedure hem kan genezen van zijn kanker. De operatie blijkt een hoax te zijn, wat hem naar een andere uitvoerig groteske moordpartij op de oplichters leidt.


De regie van Saw X ligt in handen van franchise-veteraan Kevin Greutert. De eerste reacties, die onlangs zijn vrijgegeven, zijn verrassend positief. In Nederland komt Saw X op 19 oktober uit in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair