De beste film van Robert De Niro is 'Brazil', en zijn slechtste is...

De beste film van Robert De Niro is 'Brazil', en zijn slechtste is...

Je ziet De Niro binnenkort in 'Killers of the Flower Moon'. Wat zijn zijn best en slechtst beoordeelde films?

Het is niet controversieel om te stellen dat Robert De Niro een van de meest iconische acteurs aller tijden is. Deze iconische status heeft hij met zijn meesterlijke acteerwerk in klassiekers als The Godfather Part II, Taxi Driver, Raging Bull en nog veel meer verkregen, maar zijn best beoordeelde film is een verrassing.

Je zou namelijk denken dat een van de eerder benoemde films wel de best beoordeelde film van De Niro zou zijn, maar dit blijkt de Terry Gilliam-film Brazil te zijn.

Brazil
Brazil draait om Sam Lowry (Jonathan Pryce), een laaggeplaatste bureaucraat die een vrouw probeert te vinden die in zijn dromen verschijnt terwijl hij een geestdodende baan heeft en in een klein appartement woont. Het speelt zich af in een dystopische wereld waarin er een overmatige afhankelijkheid is van slecht onderhouden (en nogal grillige) machines.

Op Rotten Tomatoes heeft de film een bijna perfecte score van 98% onder critici. Films als Goodfellas en The Godfather: Part II komen met 96% heel dicht in de buurt, maar Brazil heeft tot nu toe de hoogste score. Dit kan binnenkort veranderen met De Niro's nieuwe film Killers of the Flower Moon.

The Bridge of San Luis Rey
De film met veruit de laagste score op de site is The Bridge of San Luis Rey. De film staat namelijk op een bizar lage 4%. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thornton Wilder uit 1927. De Niro speelt de rol van de Aartsbisschop van Peru.


In 1714 wordt in Peru een monnik door de inquisitie berecht omdat hij de bedoelingen van God in twijfel trekt, wanneer vijf mensen omkomen bij het instorten van een touwbrug in de Andes.

Killers of the Flower Moon
De Niro's volgende rol is die van William Hale in Killers of the Flower Moon. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de Osage-Indianen die in de jaren 20 op mysterieuze wijze zijn vermoord. Dit leidde tot een enorm onderzoek van de FBI waarbij J. Edgar Hoover betrokken werd.


De bijna drieënhalf uur durende film is vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse IMAX-zalen. Naast De Niro zijn ook Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser en John Lithgow deel van de cast.

NieuwsFilm

meest populair