Deze oorlogsfilm lanceerde 14 jaar geleden de topacteur Michael Fassbender

Deze oorlogsfilm lanceerde 14 jaar geleden de topacteur Michael Fassbender

Fassbender is binnenkort te zien in Netflix' 'The Killer'. Hoe brak de acteur door?

Michael Fassbender is een topacteur die je waarschijnlijk wel kent van zijn rollen in de X-Men- of Alien-films. Hij brak echter door met Inglourious Basterds, de oorlogsfilm van niemand minder dan Quentin Tarantino.

Tegenwoordig is Fassbender een zeer herkenbaar gezicht en speelt hij in allerlei soorten films, maar dat was niet altijd het geval.

Begin
Fassbender had vroeg in zijn carrière al een rol te pakken in een grote serie, namelijk Band of Brothers. Hij speelde de rol van Burton P. Christenson in maar liefst zeven afleveringen van de iconische serie. In de jaren die volgden verscheen hij voornamelijk in series, maar in 2006 had hij een rol in zijn eerste grote film: 300 van Zack Snyder.

Deze projecten zijn zeer belangrijk geweest voor Fassbender, maar dankzij Inglourious Basterds kreeg hij echt wereldwijde bekendheid. Dit leidde naar zijn rol als Magneto in de X-Men-reeks en veel meer.

Drie glazen
Fassbender brak internationaal door met zijn rol als Lt. Archie Hicox in Inglourious Basterds, en dat voornamelijk met onderstaande scène waarin hij per ongeluk onthulde dat hij undercover is tegenover Major Hellstrom (August Diehl).


Hij seinde naar de ober dat hij drie glazen whisky wilde, maar dit deed hij met de verkeerde vingers, waardoor Hellstrom hem meteen doorhad. Wat volgde was natuurlijk wel te verwachten van een regisseur als Tarantino: een chaotisch bloedbad.

The Killer
Deze maand is Fassbender weer te zien op het witte doek met zijn hoofdrol in de nieuwe David Fincher-film The Killer. De synopsis luidt als volgt: Na een noodlottige bijna-ongeluk gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht die volgens hem niet persoonlijk is.


The Killer is vanaf 26 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Daarna is de film vanaf 10 november exclusief te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair