Keanu Reeves was bijna 'Plastic Man', maar Christopher Nolan zat hem in de weg

Keanu Reeves was bijna 'Plastic Man', maar Christopher Nolan zat hem in de weg

De regisseurs van 'The Matrix' waren bezig met een film over Plastic Man.

Er zijn onwijs veel DC-films nooit gemaakt. Laatst schreven we al over de geschrapte Batman vs Superman van Wolfgang Peterson, maar DC is ook lang bezig geweest om het minder bekende personage Plastic Man naar het witte doek te brengen.

Veel verschillende mensen hebben gewerkt aan een versie van een film over de markante DC-held Plastic Man, waaronder Lily en Lana Wachowski, het regisseursduo achter de The Matrix-films.

Plastic Man
Plastic Man is hoogstwaarschijnlijk een DC-held waar je nog nooit van hebt gehoord. Hij is een vrij markante, komische superheld, ook wel bekend als Patrick O'Brian. Hij is een hervormde inbreker die tijdens een mislukte overval wordt overgoten met een mysterieuze chemische vloeistof.

Nadat hij door een monnik weer gezond is geworden, ontdekt hij dat de chemische stof hem zo rekbaar heeft gemaakt als rubber, waardoor hij zo'n beetje elke vorm aan kan nemen, zijn ledematen oneindig groot kan maken en vrijwel niet te vermoorden is. Hij besluit zijn leven als crimineel achter zich te laten en zijn krachten te gebruiken om mensen te helpen.

Keanu Reeves?
De Wachowski's waren na hun destijds minder ontvangen verfilming Speed Racer bezig om een film over Plastic Man te maken. Producent Joel Silver vertelde dat de film in 2009 uit zou komen en het gerucht ging in de rondte dat Keanu Reeves de rol zou vertolken.


In een interview vertelde Lana Wachowski het volgende over het script: "Het komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een komedie die we gaan schrijven. We dachten dat het wel eens cool zou kunnen zijn. Het basisidee waar we op kwamen was dat Plastic Man een milieuactivist zou zijn, bijna een man van het Earth First-type."

Toekomst
De film is er helaas nooit van gekomen. Een exacte reden is nooit onthuld, maar waarschijnlijk had het te maken met het succes van de Batman-films van Christopher Nolan. Momenteel is er best een grote kans dat DC-fans eindelijk Plastic Man op het witte doek gaan zien.


Komend jaar krijgt DC namelijk een herstart onder James Gunn en Peter Safran. Gunn heeft twee personages gecast in zijn nieuwste Superman-film die nauw verbonden zijn met Plastic Man: Mr. Terrific en Metamorpho. Het is dus niet gek als Plastic Man ook binnenkort zijn debuut maakt.

NieuwsFilm

meest populair