Deze ijzersterke thriller moet je snel gaan zien: 'Run'

Deze ijzersterke thriller moet je snel gaan zien: 'Run'

Deze thriller van de regisseur van 'Searching' verdient veel meer aandacht.

Regisseur Aneesh Chaganty debuteerde in 2018 met zijn unieke thriller Searching met John Cho in de hoofdrol. Deze film was een enorm succes, dus je zou denken dat Chaganty's volgende film ook veel bekijks zou trekken. Dit was helaas niet het geval dankzij de coronapandemie.

Searching had een totale omzet van ruim 75 miljoen dollar, terwijl het slechts 880 duizend dollar kostte om te produceren. Chaganty vervolgde zijn succesvolle debuut met de thriller Run.

Plot
Het verhaal van Run kan als volgt worden samengevat: Ze zeggen dat je nooit aan de liefde van een moeder kunt ontsnappen... maar voor Chloe is dat geen troost; het is een bedreiging. Er is iets onnatuurlijks, zelfs sinisters aan de relatie tussen Chloe (Kiera Allen) en haar moeder, Diane (Sarah Paulson).

Diane heeft haar dochter in totale isolatie opgevoed en heeft elke beweging die ze sinds de geboorte heeft gemaakt onder controle, en er zijn geheimen die Chloe nog maar net begint te begrijpen.

Ontvangst
Run werd ontzettend goed ontvangen. De originele invalshoek voor een thriller bleek ook zeer effectief. Het sterke acteerwerk van hoofdrolspeelsters Sarah Paulson en nieuwkomer Kiera Allen werd ook veel benadrukt door critici.


De film heeft op Rotten Tomatoes een zeer nette score van 89% onder critici en een publieksscore van 74%. De film had alleen de pech dat het coronavirus precies uitbrak rond de tijd dat de film eigenlijk in de bioscoop uit moest komen.

Pech en streaming
Run zou in eerste instantie op 8 mei 2020 uitkomen, maar dankzij het coronavirus was dit geen optie meer. Lionsgate wilde wachten tot er meer duidelijkheid was rondom het opengaan van bioscopen voordat er een nieuwe verschijningsdatum bekend werd gemaakt, maar Amerikaanse streamingdienst Hulu verkreeg later in 2020 de distributierechten van de film.


Op 20 november kwam de film dus exclusief uit op Hulu en werd de succesvolste film op het platform. Buiten Amerika kwam Run uit in maar een paar landen, waaronder Nederland, en wist 5 miljoen dollar om te zetten. Het is dus logisch dat de film onder de radar vloog, maar dat betekent niet dat dat niet zonde is. Je bekijkt Run nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair