'Killer Crows', de oorlogsfilm die nooit werd gemaakt door Quentin Tarantino

'Killer Crows', de oorlogsfilm die nooit werd gemaakt door Quentin Tarantino

Er zijn veel projecten die Tarantino achterwegen liet, maar dit was wel erg zonde.

Quentin Tarantino is een regisseur die geen introductie nodig heeft. Hij is verantwoordelijk voor klassiekers als Reservoir Dogs, Pulp Fiction en zo kun je wel even doorgaan. Het blijft dan ook interessant welke projecten bijna werden gemaakt door de topregisseur.

Laatst schreven we een artikel over de Luke Cage-film van Tarantino die er niet van kwam, maar het is net zo zonde dat hij deze oorlogsfilms nooit heeft gemaakt.

Spinoff
Het gaat hier om de Inglourious Basterds-spinoff Killer Crows. Oorspronkelijk was het verhaal van Killer Crows onderdeel van het script van Inglourious Basterds, maar Tarantino besloot het uit het script te halen omdat het anders veel te groot zou worden en het volgens hem meer aanvoelde als een miniserie dan een film.

Een aantal jaren terug vertelde Tarantino dat hij interesse had om zijn Killer Crow-script uit te werken en te verfilmen, maar dat is er helaas niet meer van gekomen.

Killer Crow
Killer Crow ging over een groep zwarte soldaten die, net als de Basterds, uit zijn op wraak. Tarantino vertelde dat de groep een Apache-oorlogspad zou volgen en een aantal blanke soldaten en officieren op een militaire basis zou vermoorden.


De paden van deze groep zouden uiteindelijk kruizen met die van de Basterds. Zo kwamen de verhaallijnen van de twee groepen in het oorspronkelijke Inglourious Basterds-script samen.

Niet van gekomen
Killer Crow is er helaas nooit van gekomen. Hier is geen concrete reden voor, maar waarschijnlijk zag Tarantino het simpelweg niet als een prioriteit op dit script te verwerken in plaats van te beginnen met iets compleet nieuws (in dit geval Django Unchained).


Aangezien Tarantino zijn hele carrière al vertelt dat hij maar tien films zal maken, is er vrijwel geen kans dat we Killer Crow nog gaan zien. Tarantino is namelijk bezig met zijn tiende en dus laatste film The Movie Critic.

NieuwsFilm

meest populair