Matthew Vaughn weigerde 'X-Men 3' te regisseren nadat Halle Berry voor de gek werd gehouden

Matthew Vaughn weigerde 'X-Men 3' te regisseren nadat Halle Berry voor de gek werd gehouden

De 'Kingsman'-regisseur komt met een wel hele opvallende onthulling op een recent fan-event.

Matthew Vaughn (Kingsman: The Secret Service) heeft op New York Comic Con onthuld waarom hij ooit vertrok als regisseur van X-Men: The Last Stand (2006). Volgens de filmmaker had dat alles te maken met hoe filmstudio Fox actrice Halle Berry probeerde over te halen om te tekenen voor die derde film.

Berry speelde jarenlang superheldin Storm in de X-Men-films. Deze mutant kan met haar krachten het weer beïnvloeden. Studio Fox wilde haar dolgraag terughebben voor de derde film en was volgens regisseur Vaughn bereid om ver daarvoor te gaan.

Dik script
"Ik kwam het kantoor van een van de studiobonzen binnen en zag het script van de derde film op zijn bureau liggen. Het viel me direct op dat die versie veel dikker was dan ik tot dan toe had gezien", begint Vaughn zijn anekdote op het event.

Toen de regisseur de desbetreffende studiobons om opheldering vroeg, kreeg hij naar eigen zeggen niet direct antwoord. "Hij zei me dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken".

Lekker brutaal
Vaughn besloot daarop lekker brutaal het script van het bureau te grijpen. "Ik zag dat de film ineens opende met een scène waarin Storm stervende kinderen in Afrika zou redden door haar krachten te gebruiken".


Een mooi en sterk idee, maar Vaughn kwam er al snel achter dat de studio niet van plan was om die scène daadwerkelijk te draaien. Deze versie van het script bleek speciaal voor Berry te zijn.

Voor de gek houden
"Halle had nog niet getekend voor de derde film en met deze scène probeerden ze haar alsnog over te halen om haar handtekening te zetten", vertelt Vaughn. "Ze wilden dat script daarna letterlijk in de prullenbak gooien".

Op dat moment had Vaughn er genoeg van en diende hij zijn ontslag in. De regisseur wilde simpelweg niet meewerken aan zulke misleidende praktijken. "Zo ga je met niemand om, zeker niet met een Oscarwinnares".

NieuwsFilm

meest populair