De succesvolste film van Martin Scorsese is 'The Wolf of Wall Street', en zijn grootste flop heet...

De succesvolste film van Martin Scorsese is 'The Wolf of Wall Street', en zijn grootste flop heet...

De regisseur is terug met 'Killers of the Flower Moon', we kijken terug op zijn grootste hit en flop.

Martin Scorsese is zonder twijfel een van de beste regisseurs aller tijden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij een van de weinigen is die nooit echt een slechte film heeft gemaakt. In dit artikel kijken we terug op zijn grootste financiële hit en flop.

Ondanks het feit dat Scorsese een van de meest geliefde en gerespecteerde regisseurs is, hebben zijn films toch best vaak moeite om winstgevend te zijn.

The Wolf of Wall Street
De Scorsese-film die helemaal geen moeite had om winst te maken, was The Wolf of Wall Street in 2013. De film had een flink productiebudget van 100 miljoen dollar en wist wereldwijd ruim 400 miljoen dollar om te zetten.

Andere financieel succesvolle films van Scorsese zijn Shutter Island, The Departed en The Aviator. Deze films wisten allemaal tussen de 200 en 300 miljoen dollar om te zetten. Er zijn natuurlijk meerdere factoren die het succes van een film bepalen, maar het is meer dan toeval dat Leonardo DiCaprio in al deze films de hoofdrol speelde.

The King of Comedy
De kans is groot dat je de titel The King of Comedy, Scorsese's grootste flop, best zou kunnen herkennen. Dit komt omdat de film door de jaren heen door veel mensen is bekeken en het tegenwoordig wordt gezien als een van Scorsese's beste films. Het diende zelfs als de voornaamste inspiratie voor de mega-hit Joker.


De film wist slechts tweeënhalf miljoen dollar om te zetten toen het uitkwam in 1982. Scorsese zei hier zelf het volgende over: "Mensen haatten het toen het uitkwam. Nee, het was de flop van het jaar." Je bekijkt de film nu op Mubi.

Killers of the Flower Moon
Scorsese is na vier jaar weer terug met een nieuwe film genaamd Killers of the Flower Moon. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de Osage-Indianen die in de jaren 20 op mysterieuze wijze zijn vermoord. Dit leidde tot een enorm onderzoek van de FBI waarbij J. Edgar Hoover betrokken werd.


De bijna drieënhalf uur durende film is vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse IMAX-zalen. Scorsese-favorieten Leonardo DiCaprio en Robert De Niro spelen hoofdrollen. Ook Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser en John Lithgow zijn deel van de cast.

NieuwsFilm

meest populair