Macaulay Culkin belandde van 'Home Alone' in de put: hoe gaat het nu?

Macaulay Culkin belandde van 'Home Alone' in de put: hoe gaat het nu?

Het drukke Hollywood leven werd hem allemaal teveel en op de steun van zijn ouders hoefde hij ook niet te rekenen.

Het komt wel vaker voor dat kindsterretjes een veelbelovende carrière in de filmindustrie lijkt te wachten maar dat dit niet altijd zo uitpakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Edward Furlong van Terminator 2 en Jake Lloyd van Star Wars: The Phantom Menace. Macaulay Culkin hoort ook in dit rijtje thuis.

Misschien komt de naam je wel bekend voor. Culkin werd op jonge leeftijd al wereldberoemd dankzij zijn iconische rol in de Home Alone-films. Toen hij pas 10 was, wist hij de rol van Kevin McCallister te bemachtigen in de kerstkomedie van Chris Columbus.

Succes
Het eerste deel, dat in 1990 verscheen, was een ongelofelijk succes. Het duurde dan ook niet lang voordat de sequel, Home Alone 2: Lost in New York, werd aangekondigd. In 1992 kwam het vervolg uit en ook dit bleek een groot box-office succes te zijn.

Ondanks het feit dat er in de films sterren zijn te zien zoals Joe Pesci en John Heard, steelt Culkin de show. Hij ontving zelfs een Golden Globe-nominatie voor zijn rol in het eerste deel. Op jonge leeftijd werd het kleine jongetje dan ook al een grote ster.

Bergafwaarts
Ondanks het feit dat Culkin wederom hoge ogen wist te gooien met films als My Girl en The Good Son begon het bergafwaarts te gaan. Zijn ouders besloten te scheiden en een heftige voogdijstrijd volgde. Dit had een grote invloed op zijn leven.



Ook spande Culkin een rechtszaak tegen zijn eigen ouders aan. Toen hij nog een tiener was kwam hij erachter dat zijn ouders zijn geld, ongeveer 15 à 20 miljoen dollar, achterhielden. Dit zorgde natuurlijk ook voor de nodige problemen.

Familie
Culkin liet zich er al eerder over uit: "Mijn vader was altijd jaloers. Hij was geen leuke man. Hij was agressief. Alles wat hij probeerde te doen in zijn leven had ik al bereikt toen ik 10 was". Hij heeft vandaag de dag dan ook zo goed als geen contact meer met zijn ouders.



Vanwege alle familiale problemen was Culkin een lange tijd minder te zien. Ook waren er de nodige sterfgevallen. Zo kwam zijn halfzus in 2000 om aan een overdosis. 8 jaar later stierf zijn oudere zus nadat zij werd aangereden.

Weg uit Hollywood
Het drukke Hollywood-leven werd hem ook allemaal teveel. Zo zei hij eerder: "Ik had 14 films gemaakt in 6 jaar tijd. Ik was nooit thuis, was bijna niet op school. Het was een lastige periode". Op zijn viertiende had Culkin dan ook al een burn-out.



Toen hij 8 jaar later terugkeerde en voor een comeback wilde gaan bleek dit lastiger dan gedacht. Hij was niet meer het schattige jongetje dat het publiek herinnerde uit Home Alone. Hij werd vervolgens dan ook niet gevraagd voor serieuzere en volwassen rollen.

Meer drama, en hoe gaat het nu?
Helaas blijft het daar niet bij. In 2004 werd Culkin zelfs gearresteerd voor marihuana-bezit. Zo zou hij de nodige drugsproblemen hebben, waardoor ook de nodige juridische kwesties volgden. In juli 2005 moest hij weer getuigen over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson.


Gelukkig lijkt het nu eindelijk wat beter te gaan met de voormalige acteur. Sinds 2017 heeft hij een relatie met actrice Brenda Song. In 2021 kreeg het stel een zoon en in 2022 besloten Song en Culkin zich te verloven.

NieuwsFilm

meest populair